Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

17 08 08 - 20:32Olympics in Brabo-land?

Vandaag had ik het weer. Ik moest even het rekenmachien erbij halen. 2028 - 1954= 74. Ik kwam erop omdat op de site van Omroep Brabant de vraag werd gesteld of ik het leuk zou vinden als de Olympics in 2028 naar Nederlane (en dus naar Brabant)zouden komen. Niet gehinderd door gedachten over schending van mensenrechten, gebrek aan persvrijheid dan wel gebrek aan vrijheid van meningsuiting heb ik enthousiast: "Ja" ingevuld. Ik ben in de minderheid. Kijk maar:

Reacties Vraag van Vandaag

Er gaan steeds meer stemmen op om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen. Is dit volgens jou een goed idee?

Ja, het lijkt me leuk als de olympiade naar Nederland komt


Nee


Aantal stemmen: 407

Waarom eigenlijk "nee"? Zelfs ik zat vanmorgen in mijn vuisten te knijpen toen onze waterpolovrouwen wonnen van Italië en toen onze lichte twee vrouwen met hun kano goud haalden. Jazelfs ik, want ik heb het niet zo met water.

We hebben er thuis discussies over: kun je het genieten van de sporters los zien van de situatie eromheen? Ik ben eerlijk: als we winnen ben ik wel blij. Los van dat er in het land waar de spelen nu zijn, heeeeeeel erg veel mis is. Ik ben er een paar keer geweest als journalist, een beetje weet ik hoe het is.
Maar goed: 2028 de Olympics in the Netherlands. Dan ben ik dus 74, als ik dan nog leef. Dus, zelf deelnemen zit er sowieso niet meer in. Misschien ergens een keer op een tribune? Het is wel ver weg, twintig jaar. Maar de meerderheid zegt nu "nee" op onze site. Dus misschien gebeurt er wel helemaal niks.....stemmen? Ga naar deze site en scroll een beetje naar onderen....

reageer

17 08 08 - 07:37Dood

Hij sluipt verdacht dichtbij. De dood. Ik kom de laatste tijd te vaak naar mijn zin in een crematorium of kerk om afscheid te nemen van iemand. Gisteren een hele goede vriend uit een vorig leven. Geleefd voor twee, of drie. Dat wel. Maar toch. Van hem kreeg ik bij het overlijden van mijn vader een prachtbrief per mail. Een paar zinnen uit die mail die nu al bijna tien jaar meeverhuist van pc naar pc:

"Vaders gaan nooit echt dood, dat lijkt maar zo, vooral als je in de kerk zit of in het crematorium.Ieder mens heeft zijn eigen unieke vader en zijn onsterfelijkheid zit nu al tussen jouw oren.Daar kun je trots op zijn. 
Want meestal zijn mensen trots op hetgeen ze zelf hebben bereikt en zelden op hetgeen ze een ander hebben aangedaan, trots zijn op je vader is een ander verhaal.De liefde tussen jou en je vader kwam van twee kanten, dat kon je zien en wist iedereen.Daarom is jouw vader niet echt weg uit jouw leven, het gemis maakt plaats voor nieuwe nog te ontdekken gevoelens van een vader die er niet meer is en die nog zoveel te vertellen had en jij ook trouwens.Vaders gaan nooit echt dood, vaders leven voort...."
 

Tijdens de indrukwekkende afscheidsbijeenkomst, met veel muziek en mooie worden sprak ook de zoon van mijn goede vriend. Hij gebruikte dezelfde woorden in de richting van zijn vader: jij leeft voort in mij. Het stokje is overgedragen.....

reageer

16 08 08 - 09:33Update

Even een update van het een en ander: de twee fietsen zijn weg (zie vorige blog) en Duyvendak ook. Wat het eerste betreft: er zijn geen drijvende lijken gevonden in de waterzuivering, althans niet dat ik weet. Dus: tòch teveel Tatort gezien? Wat het tweede betreft: soms, héél soms volgt iemand een goede raad van mij en mijn blog op. Discussie gesloten. Drie: Mooi Tilburg. Als we het nou toch over iets moois hebben, naar de Lustwarande08: ga met gezwinde spoed naar Museum de Pont in Tilburg en laat je daar verrassen door een prachtexpositie van Marc Mulders en Claudy Jongstra.

Mapping out Paradise

En dan nog wat: Mag de Telegraaf nou wèl of niet een foto op de voorpagina zetten van RTL collega Ackermans die een zwaar gewonde (of al overleden?) collega in zijn armen heeft? Er was discussie over, met name in 'ons' wereldje. 'Ranzig' noemde een collega het. Ik ben het daar niet mee eens: elke dag gebeuren er de gruwelijkste dingen die mensen elkaar aandoen. Elke dag staan er trieste foto's van slachtoffers in de kranten of komen langs op televisie en internet. Meestal anonieme mensen, van heel ver weg. En nu komt het dichtbij. Ook dat is de realiteit van vandaag en nu. Nieuws is nieuws! Ook als het dichterbij komt, ook als het om collega's gaat. Dat het een drama staat vast.

reageer

11 08 08 - 08:57Oplettende burger

Teveel Tatorts gezien? Baantje kan niet, want die zie ik nooit. Op mijn dagelijkse hondenuitlaat route ligt de oude waterzuivering. Niet meer als zodanig in gebruik. Het is nu een soort van overloop, voor het geval Tilburg onder water staat en de andere zuivering het niet meer aan kan. Verder is er in de zomer van alles op cultrureel gebied te doen. Altijd wel bijzonder in die rustige omgeving van bassins en grote rietvelden, met in een hoekje de overblijfselen van Kasteel Moerenburg dat een aantal onverlaten ooit heeft gesloopt.
Enfin, elke dag dus minstens twee keer langs de waterzuivering (de oudste in zijn soort van Nederland trouwens). Bij de poort - afgesloten met een in een rood gepakt kettingslot- staan al bijna twee weken twee fietsen. Omafietsen. In prima staat. Er staat wel vaker ergens een fiets van iemand die verder gaat wandelen, danwel joggen. Maar deze twee staan er al lang en zijn niet van hun plaats geweest. Teveel Tatort gezien? Zou er iets aan de hand zijn...? Dagenlang getwijfeld. Vanmorgen toch maar even de politie gebeld. Tsja...meneer, ik zal het doorgeven. Wij kunnen daar ook niet zomaar gaan kijken, dan hebben we een bevel van de rechter nodig. Nou ja, misschien is het niks. Ik heb mijn burgerplicht gedaan.

reageer

09 08 08 - 21:48Dievendak

Gotsamme! Duyvendak heeft ingebroken in een ministerie. Ooit. Lang geleden. Beetje stoer vond-ie het wel om dat nu bekend te maken, maar daar kwam ie weer van terug. Het zal wel verjaard zijn, maar toch. Een volksvertegenwoordiger die de dief uithangt, in een ministerie nog wel. Jeugdzonde? Zien in de tijd? Onzin, hoe bevlogen en hoe goed hij ook is, dit kan niet. Hij beschadigt niet alleen zichzelf en zijn partij, maar de hele politiek. En daar is al niet zoveel vertrouwen in. Ik zou maken dat ik wegkwam als ik Duyvendak was.

reageer

01 08 08 - 09:24Mooi Tilburg

Zo, terug van bijna vier weken Italië. Wat doet dàt een mens goed: vier weken eruit. Nauwelijks mail. Geen kranten. Geen stress. GSM af en toe checken of ie het nog wel doet, want wekenlang geen bellers. Wat een rust. Veel boeken gelezen, veel en lange siësta's. Ergens gelezen dat een 'powernap' heel goed is. Kijken of we dat op het werk kunnen invoeren.  :-)

Langzaam de draad weer aan het oppakken. Op de agenda stond als eerste een bezoek aan Lustwarande 08 . Moderne kunst/sculpturen in het prachtige Warandepark aan de rand van onze stad. Wat mij betreft de mooiste plek van Tilburg. Een prachtpark, met stevige oude beuken. Veel groen. Donker hier en daar, met felle licht plekken. Het oudste en enige sterbos van Nederland. Ga erheen en geniet. Geniet van park en bos en geniet van de verrassende kunstwerken. Ik dacht: ik zet hier een paar foto's op deze site. Maar dat doen we mooi niet: kom zelf en geniet!

reageer