Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

08 08 04 - 20:33Wachten op het mopperen

Kijken hoelang het duurt voordat heel Nederland begint te mopperen en de treinen niet meer kunnen rijden vanwege gesmolten spoorstaven:

 ANP 149-(1710845)
Hittegolf dient zich aan

DE BILT (ANP) - Na een week zweten en ijsjes eten is maandag naar
alle waarschijnlijkheid de eerste hittegolf van het jaar te
noteren. Het KNMI verwacht dat tegen 13.00 of 14.00 uur voor de
derde opeenvolgende dag de 30 graden in De Bilt wordt bereikt. Als
dat gebeurt in een serie van vijf dagen boven de 25 graden, spreekt
men officieel van een hittegolf.
Afgelopen week liep de temperatuur al op tot boven de 25 graden.
Zaterdag steeg het kwik voor het eerst naar de 30 en zondag kwam
het daar ruim boven. Dat is ook de verwachting voor maandag.
Daarna is het even gedaan met het voor Nederland extreem warme
weer. Volgens het KNMI verdrijven buien en onweer vanaf dinsdag of
woensdag de hitte. ,,We spreken dan van een iets mindere periode,
maar de temperatuur blijft tussen de 20 en 25 graden, dus toch nog
heel aangenaam'', aldus een woordvoerder.
Lang blijft de hitte niet weg. Na volgend weekeinde verdwijnen,
zoals het er nu uitziet, de buien en loopt de temperatuur weer op
tot boven de 25 graden.

twee reacties

08 08 04 - 10:26Zonnebloem

De wereld verandert. Vroeger (ja daar gaan we weer: vroeger) zag je zonnebloemvelden alleen maar in het warme buitenland, waar ze zich koesterden in de zon. En zie daar, nu kom je zulke velden hier en daar ook bij ons tegen. Zoals bijvoorbeeld langs de weg die van Nuenen naar Gerwen gaat. En -toeval?- op een bijzondere plek, want recht tegenover het veld ligt het huisje waar de mensen woonden die Vincent van Gogh inspireerden om 'De Aardappeleters' te schilderen. En, die van Gogh had ook wat met zonnebloemen. Links, bij mijn moblog, zie je het zonnebloemenveld. Daar word je vrolijk van.

reageer

06 08 04 - 20:49Tenenlikken en kamervragen

Kamervragen stellen is hogere sport. De PvdA heeft vragen gesteld aan onze onkreukbare Minister van Justitie. Ik kon de vragen nergens vinden, dus heb ik ze zelf maar geformuleerd. Kamervragen over tenenlikken, da's pas oppositie voeren !!!

-Heeft de minister kennisgenomen van de berichtgeving in verschillende media over een persoon die verdacht wordt van het likken van tenen van, hoofdzakelijk vrouwen, in openbare parken en andere groenvoorzieningen, voornamelijk in Rotterdam en omgeving?

-Heeft de minister kennisgenomen van de berichtgeving, die aangeeft dat een zogenoemde tenenlikker burgers lastigvalt en dat hij/zij daarom door de politie is aangehouden ?

-Heeft de minister kennisgenomen van het door de media opgevoerde feit dat de verdachte is vrij gelaten, omdat de Nederlandse wetgeving geen specifiek verbod legt op het likken van tenen van mannen of vrouwen, al of niet in openbare parken of op andere openbare plaatsen, althans wanneer dat niet geschiedt na nadrukkelijke toestemming van de eigenaar of eigenares van de tenen?

-Is de minister met ons van mening dat het in deze kwestie gaat om een hiaat in de Nederlandse wetgeving ?

-Is de minister bereid om binnen redelijke termijn een voorstel naar de Tweede Kamer te sturen waarin een onvoorwaardelijk en expliciet verbod wordt opgelegd op het likken van tenen, op openbare plaatsen, althans wanneer dat niet geschiedt na nadrukkelijke toestemming van de eigenaar van de tenen?

-Is de minister bereid om in het kader van het nieuwe normen en waarden debat, in dat voorstel het likken van tenen en alle andere lichaamsdelen, van mannen en vrouwen en dòòr mannen en vrouwen, strafbaar te stellen, zowel wanneer dat gebeurt mèt of zonder toestemming van de betrokken likkers en gelikten ?

-Is de minister ook bereid om in dat wetsvoorstel direct de strafmaat vast te leggen......

Ik zei al, ministers lastigvallen met kamervragen is een sport....Hulde aan de oppositie ! De mogelijke dader/verdachte heeft zich inmiddels op het web gemeld: http://www.sudesh.nl/weblog/

twee reacties

05 08 04 - 13:30Webloggers

Er zijn er inmiddels tien miljoen van. Webloggers of bloggers. Tien miljoen wereldwijd. Verreweg de meesten zijn jonger dan dertig. Fijn dat ik daar ook een plaatsje heb en dat ik me daar best wel welkom voel. De meest gelezen is van een Amerikaans prof die elke dag 105.000 surfers op bezoek krijgt. Dat haal ik niet. De meeste weblogs hebben een gemiddelede levensduur van 126 dagen. Daar ben ik al ver overheen. Bloglezers zijn met een gemiddelde leetijd van 31 tot 40 jaar ouder dan de blogschrijvers. Bloglezers hebben een gemiddeld inkomen van zestig tot negentigduizend dollar. De meeste bloglezers zijn mannen. Dit heb ik alemaal uit de mooiste krant van België, De Morgen. Het hele artikel "Liefste weblog" vindt je hier....

(meer)

twee reacties

05 08 04 - 08:08NS goes sport

De tarieven van de Nederlandse Spoorwegen gaan omhoog. Met drie procent. De Nederlandse Spoorwegen hebben dat extra geld nodig, om een treinstel oranje te spuiten. Want dat kost een paar centen. Ze gaan dat doen omdat ze sponsor zijn geworden van sportend Nederland. Op zich nobel, maar zou het nou niet slimmer zijn om eerst de dienstverlening tip-top te krijgen? Gewoon treinen waar je plaats hebt, treinen die op tijd rijden, omroepers die uitleggen waarom treinen niet komen, treinen die tegen herfstbladeren-op-de-rail kunnen, treinen die tegen warme spoorstaven kunnen, treinen die gewoon doorrijden in weer en wind. Of is dit te gemakkelijk allemaal? En verder, verder is Henrie Cartier-Bresson dood. De fotograaf die de moord op Ghandi, de bevrijding van Parijs in beeld bracht. De grondlegger van Magnum, waar de beste fotografen ter wereld bijelkaar zitten. En verder komt er een televisiesoep over de broertjes De Boer (met ondertiteling neem ik aan). En verder is zelfs Prinses Irene 65 geworden. Dacht altijd dat die nooit ouder zou worden, het witte en zwarte zwaantje van de Oranje-clan. En verder is de Rotterdamse tenenlikker vrij. Al drie jaar lang likt de man in Rotterdamse parken de tenen van vrouwen die in het gras liggen te zonnen. Hij werd opgepakt, maar moest weer worden vrijgelaten. Nergens in de wet staat dat je geen tenen mag likken. Je zult toch een paar zweetvoeten tegenkomen, of hebben vrouwen nooit zweetvoeten ?

twee reacties

04 08 04 - 07:27Toeval bestaat niet

"Ondanks zorgvuldige selectie en voortdurende kwaliteitsbewaking van ons assortiment...." zo begint een advertentie van klusbedrijf Praxis. De EK Barbecue blijkt niet te voldoen "aan de eisen die u als consument mag verwachten". Toeval bestaat niet, het geklungel van Oranje en de barbecue die terug moet. Een prachtding volgens de foto: wit met zwarte vlekken, inderdaad nèt een grote voetbal. Hoe kwamen ze ooit op het idee. Maar goed, iedere dwaler krijgt de kans om op zijn sporen terug te keren. Even kijken of niemand kijkt, EK barbecue in de kofferbak en terugbrengen, Praxis is altijd erg lang open. Met een beetje geluk kan het in de avondschemering en het hoef niet persé bij je eigen Praxis-vestiging. Naar verluidt komt er deze week een VDB-barbecue, in de vorm van een zwemslip van Van den Hoogenband en er wordt nog nagedacht over een barbecue in de vorm van een paard, vanwege Anky van Grinsvens deelname aan de Olympische Spelen. Wat een land, wat een mensen.

reageer

03 08 04 - 22:26Kleine van Bommel

Vandaag is het bewijs geleverd: kinderen kijken vanuit de hemel op de aarde en besluiten zelf wanneer ze naar beneden gaan en bij wie ze zich voegen. De kleine van Bommel is het bewijs. Zijn vader is profvoetballer bij de Philips Sport vereniging te Eindhoven. Pappa ligt wat overhoop met zijn club, hij wil weg, maar dat lukt niet vanwege allerlei omstandigheden waar een pasgeborene niks van begrijpt. Ik ook niet trouwens. Maar nu wilde de club dat pappa persé meespeelde -schreef het Eindhovens Dagblad- in een wedstrijd die er toe doet (en dat zijn er nogal wat bij die club). Maar het kon weleens zo zijn dat pappa zijn snelle noppen-Nikes niet kon aantrekken, omdat de kleine Bommel zo komen. Want -zeg nou zelf- een vader moet mee persen als het zover is. Volgens de krant had de club daar wat opgevonden: inleiden, zorgen dat het kind geboren zou worden vóór die belangrijke wedstrijd. Opwinding alom. En terecht. De ethiek ging hiermee het putje in. Het werd gechecked (dat doen journalisten weleens als ze elders iets lezen of horen). De club wist van niks en bovendien: de kleine van Bommel was al geboren. Die had het natuurlijk ook gelezen in de krant (want die wordt in het Paradijs, waar al die kinderen in de startblokken zitten, ook bezorgd). Hij dacht: dat zal mij niet gebeuren....en floep daar was-ie.

reageer

01 08 04 - 08:09Sokken

Zwarte sokken. Als ik in Amsterdam op het Waterlooplein ben, koop ik altijd een pak met een stuk of wat paren. En hoe we het ook wenden of keren: er blijven na verloop van tijd altijd eenlingen over. Ik weet dat iedereen dat heeft. Ik weet ook dat niemand weet hoe het komt. Het is gewoon één van de dingen van het leven, net als ziek zijn en streven: verdwijnende sokken. Er moet iets of iemand achter zitten. Een organisatie of zo, mensen die er belang bij hebben of die genieten van leedvermaak. Ik persoonlijk gok op de sokkenindustrie, die daardoor elke keer opnieuw paren kan verkopen. Misschien kan de Mededinginsautoriteit eens gaan uitzoeken of er sprake  is van een wereldwijde conctie. Van een ZSM (zwarte sokken mafia) of BSM (black socks maffia) Ja wereldwijd, want op internet is het ook een issue en natuurlijk heeft iemand een oplossing:

BLACKSOCKS - Nie wieder Socken-Sorgen

Als Socken-Abonnent erhält man mehrmals im Jahr drei Paar schwarze Socken per Post zugeschickt. Bei der Farbe gibt es kaum eine Wahl, alle Socken sind schwarz.
Dafür kann zwischen verschiedenen Modellen ausgesucht werden: schwarze Wadensocken oder Kniestrümpfe.
Auch beim Lieferrhythmus gibt es Wahlmöglichkeiten: 3, 4 oder 6 Lieferungen à jeweils 3 Paar Socken ab € 69.- / CHF 98.- pro Jahr.
Das Socken-Abo ist selbstverständlich auch als Geschenk-Abo erhältlich.

Inderdaad, je neemt een abonnement en je krijgt met regelmaat je sokken toegestuurd. Kijk zelf maar op de site hoe het werkt. Op het Waterlooplein zijn ze trouwens wèl goedkoper.

reageer