Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

26 12 07 - 20:18Kerst

Zo dat was Kerst 2007. Alleen thuis, wat werken en af en toe in bed vanwege een griepje. En op de bank tv gekeken. Jeeeezus wat komt er overdag een hoop shit langs op dat ding. Ik heb allerlei programma's gezien die ik helemaal niet wil zien en waarvan ik me afvraag waarom ze gemaakt worden. Ik heb het idee dat Omroep ax wel heeeeel veel zendtijd heeft, trouwens met een hoog Willeke-gehalte. Maar die vind ik nou toevallig lief, net als Frans Bauer. Wat me opviel, was dat er weinig te lachen was. Niet dat ik dat kon met mijn hoestbuien, maar toch. Gezapig en truttig en dat twee lange Kerstdagen lang. Morgen meer weer gewoon aan het werk, terwijl veel mensen vrij hebben...

reageer

23 12 07 - 11:31Condoleance Top 10 !

Soms lees je berichten in de krant waarop elk, al dan niet cynisch, commentaar geheel en al overbodig is. Uit de Telegraaf van gisteren:

Wijlen Jos Brink

leidt top 10 van

condoleances

Van onze correspondent

 
 
AMSTERDAM, zaterdag
       De nabestaanden van de overleden tv-coryfee Jos Brink hebben het afgelopen jaar verreweg de meeste onlinecondoleances ontvangen.
        Dat blijkt uit de ’condoleancetop 10’ over het afgelopen jaar. Onder de noemer ’Het medeleven van 2007’ is een overzicht gemaakt van het aantal condoleances dat via internet binnenkwam op de website www.condoleance.nl.
       Jos Brink ’klopte’ met 2047 condoleances majoor Bosshardt, voor wie 1852 sympathiebetuigingen binnenkwamen. Op de derde plaats in het overzicht staat de onverwacht overleden acteur Roef Ragas (1637 condoleances).
 In de top 10 staan vier militairen die zijn gesneuveld tijdens de missie in Oeroezgan, van wie Tim Hoogland uit het Twentse Vroomshoop op een vierde plaats staat.
       Hij wordt overigens op de voet gevolgd door de onlangs overleden zanger Arne Jansen. Jan Wolkers is slechts op een achtste plek terug te vinden.
       

 
     

reageer

22 12 07 - 16:43Lonely Christmas

It will be lonely ths Xmas. Maar eigen keuze. Het spul is volgens de traditie naar het hoge Duitse Noorden. Hond & ik: thuis. Uitrusten, lezen, niksdoen en tussendoor gewoon ijverig werken. Ik hou niet zo van Kerst. En ook niet van alle gedoe. Vanmorgen ruzie op de P-plaats van Albert Heijn XL, waar vrouwen (sorry) in veel te grote patsbakken van hun man voor een mensenleven eten kwamen inslaan. Ruzie omdat ze die bakbeesten niet fatsoenlijk kunnen parkeren. 't Is niet mijn aard, maar ik heb een geplamuurde, geblondeerde quasi sjieke Tilburgse die haar eigen Sorrento klem zette, de huid vol gescholden alsof er iets van een jaar uit moest. In de trant van "Stom wijf in je veel te grote pooierbak....." Toen het over was heb ik haar nog wel fijne kerstdagen gewenst en de hoop uigesproken dat ze met al dat eten in haar auto zòveel aankomt dat er het er zelfs tegen de zomer niet meer af kan, als ze haar bikini..... kortom: het was leuk vandaag. Fijne dagen allemaal....

reageer

15 12 07 - 09:31Comazuipen en ander ongerief

In Duitsland hadden ze het al even: de verkiezing van het woord van het jaar. Hier begint het ook te komen. Comazuipen, dàt vind ik wel wat. Niet de bezigheid op zich, maar het woord. Ook omdat het een beetje aangeeft in wat voor tijd we leven. Zelf stemmen? Doe maar hier: Klik

Het Woord van het Jaar

reageer

12 12 07 - 21:03Primeur in Tilburg: Jeeeeeezus!

Mijn stad heeft de primeur dit jaar. Waar de hele wereld wacht op 25 december is in Tilburg het Kindeke Jezus al ter aard gekomen. Ja ik zag het goed. Op de Heuvel, het lelijkste stadsplein van het westelijk halfrond (op dat van Eindhoven na), staat met de rug tegen de fietsenstalling en blik op een paar kroegen, de gemeentelijke kerststal. Onder toezicht van niemand minder dan Koning Willem II zelf.
En wat zie je daar op 12 december? Jawel, Maria heeft Jezus al op schoot. Dertien dagen te vroeg! Nog net geen couveusekindje vanwege een te vroege geboorte. Ik weet 't. In Nederland doen we daar niet zo moeilijk over. Bij ons thuis kwam de stal met stro, Kindje èn Drie Koningen ook in één keer op het dressoir. Maar er klopt niks van. In ons qua nationaliteiten gemixte gezin wordt de kerstgroep neergezet zònder Kindje Jezus. Die landt pas in de nacht van 24 op 25 december in de kribbe. En de Drie Koningen staan nu in een hoekje en doen elke dag een paar stapjes, zodat ze op 6 januari (Ja op 6 januari pas!)perfect getimed aankomen bij de stal. En geen dag eerder ! Anders zou Kindje Jezus toch zeggen: "Caspar, Melchior, Balthasar, gullie zèt 'r vruug bè..".
Tilburg, je bent te te vroeg, maar we kunnen het kindje nu niet meer terug in de moederschoot stoppen....

Jezus te vroeg in Tilburg

reageer

01 12 07 - 10:47Daar was ze dan

Ik ben een fan van Maxima. En, om iedereen maar voor te zijn, dat is niet alleen maar hormoongestuurd. Ik ben een fan van haar omdat ik weet hoe het is als je vanuit het buitenland komt om je bij je geliefde te voegen en hoe het dan is om je het leven hier eigen te maken. In ons huis-tuin-en-keuken kringetje hebben we dat van nabij meegemaakt. En dat was niet altijd even gemakkelijk. Hoe moet het dan zijn in het Huis-Tuin-En-Keuken-kringetje van de Oranje Nassaus?
Afgelopen weken waren we op een feest waar Maxima ook was. In mijn hoofd zat dat ik naast haar wilde zitten om eindelijk eens bij te praten. Maar oud-minister Hans van de Broek was mij voor, net als de directeur van de Wereldomroep. Zij boven in de loge, wij bij het gewone volk in de zaal van het meer dan prachtige Concertgebouw in hartje Amsterdam.
Na afloop, tijdens een relaxte borrel, kwamen plotseling mannetjes-met-oortjes langs, of we even wilden opschuiven, terwijl er plek zat was in de lange gangen rondom de zaal. En daar was ze dan, stralend in een pracht jurk, met een bulk aan hotemetoten om zich heen, die haar naar de uitgang begeleidden. In het groepje waar we stonden hadden we -toen ze nog even naar ons omkeek- allemaal het gevoel dat HKH het liefst nog ff gebleven was, gewoon even rondlopen. Hier en daar kletsen, kennismaken en zo. Maar dàt kan dus niet. Als HKH zit je in een stalen protocol. Of ze zich dàt destijds allemaal gerealiseerd heeft???

reageer