Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

23 11 07 - 07:33Orale seks

Het gerucht is hardnekkig dat hij kandidaat is voor het burgemeesterschap van Eindhoven. Gerucht ja, zoals er ook wat andere namen ronddwarrelen. Hijzelf spreekt hierover natuurlijk niet in de openbaarheid. Want dan kun je het wel schudden. Maar hij is nu toch in het nieuws, de PvdA-wethouder en loco-burgemeester van Nijmegen. Zelfs de beschaafdste krant van Nederland, dagblad Trouw, heeft het erover dat de bestuurder zich "in de fietsenstalling oraal heeft laten bevredigen" door een raadslid. Kijk, dààr gebeurt nog eens wat, in dat Nijmegen. En wij denken dat ze alleen maar de Vierdaagse hebben.
Even bij de nieuwsberichten op de site van de stad zelf gekeken, daar wordt geen melding gemaakt van het voorval. Het maakt veel los. De orale bevredigster zou een vrouwelijk VVD-raadslid zijn, da's dan toch weer mooi voor de stad: coalitie en oppositie treffen elkaar. Da's beter dan altijd dat geruzie. Toch?
In de Telegraaf wordt beweerd dat "het raadslid overigens ontkent dat zij de politica is die voor de locoburgemeester door de knieën is gegaan." Zij heeft het over een onbewezen gerucht. Dat zou dus betekenen dat er een ander raadslid samen met de loco in de Nijmeegse fietsenstalling is geweest en daar iets anders heeft gedaan dan een fiets stallen. Wie dan? Nou, de bewakingscamera's zouden het een en ander hebben vastgelegd, dus zo moeilijk moet dat nou ook weer niet zijn.
Het boeit me wel. Herinneringen gaan terug naar de fietsenstalling van mijn kostschool, waar gelukkig ook meisjes zaten. Camera's waren er niet, maar wel broeders die op en neer marcheerden om toezicht te houden. Wij hadden een grenzeloze solidariteit met elkaar. Als iemand met iemand wat in de fietsenstalling wilde doen dat helemaal niets met het stallen van fietsen te maken had, stonden er altijd twee anderen op de uitkijk. Daar kwam dus nooit iets naar buiten. Bij een fluisterend "Broeder in zicht" kwamen de twee vrolijk fluitend uit de stalling. Niet precies tegelijk natuurlijk, want dat zou opvallen.
Tsja, die bewakingscamera's in Nijmegen....maar goed hij schijnt dus kandidaat te zijn voor Eindhoven. En hij zou al eerder iets met een Randstad-meisje gehad hebben, waardoor hij een staatssecretaris-job in Den Haag zou hebben misgelopen. "Zou, zou, zou" . Blijft de vraag: ben je een slechte bestuurder als je pijpt of gepijpt wordt? Ik ga er 'ns over nadenken.

twee reacties

18 11 07 - 16:59Inspiratieweekeinde

Kwens 't iedereen toe: een inspiratieweekeinde. Een erfenis van een jaar of twee coaching-zelfspiegeling-naar binnen kijken en nog veel meer bij het ITIP na een genadeloze burnout: onze intervisiegroep.
Jawel: vier vrouwen en één man. En die man, jawel, die ben ik.
Dit weekeinde hebben we ons gevijven teruggetrokken om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren, om elkaar te inspireren. 't Is niet na te vertellen en dat hoeft ook niet. Maar het is wel bijzonder: in de beschutting van de muren van een huisje in het door God en Alleman verlaten Burgh-Haamstede, hebben we naar elkaar geluisterd. Ieder zijn/haar eigen gedoe op tafel gelegd. En tussendoor twee hele mooie, lange wandelingen in de blakende zon door de duinen en langs het strand. Bijtanken heet dat. En hoe! Zou iedereen moeten kunnen en doen en durven. Maar dat moet je wel eerst zo'n groep vormen. En dàt hebben wij dus al gedaan...waardevol!

een reactie

07 11 07 - 08:03Verschil moet er zijn

Koud terug uit NYC was ik gisteren in de Nederlandse stad met de meeste wolkenkrabbers. Zoveel hebben ze er, dat ze binnenkort een wolkenkrabbersdag gaan houden. Rotterdam dus. Was te gast bij de politie aldaar die hun meldkamer in het World Port Centre hebben, op de Kop van Zuid, leunend tegen Hotel New York. Het is wat met die vooruitgang. Vroeger kwamen de mensen met de boot de Rotterdamse haven binnen en de eerste blikvanger was het trotse gebouw waarin nu Hotel New York zit. Een mooi, stevig, massief gebouw. Met de moderne torens van nu er omheen is het een klein bescheiden gebouw geworden, maar wel erg mooi, die contrasten.
Wolkenkrabbers dus. We hadden het er in New York over: "Als ik wolk was in Nederland, zou ik toch wel een beetje moeten lachen, want ze zijn wel mooi de hoge gebouwen in Rotterdam en op andere plekken in Nederland, maar het is niks bij de gebouwen in The Big Apple waar we op de top van "The Top of the Rock" waren, ruim tweehonderd meter hoog. En dan te bedenken dat de WTC-torens nog veel en veel hoger waren. En een uitzicht! Maar dat had ik gisteren in Rotterdam ook, een prachtblik over de stad, met in de verte Den Haag en de zee. Mijn telefoon/fotocamera levert het bewijs, gemaakt van de 23ste verdieping:

reageer