Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

29 01 06 - 11:00Stil en loon

Tsja, het is even stil aan dit front. Erg druk met een heleboel dingen en mensen. Bovendien is mijn programma waarmee ik Donlog vul, uitgekleed. Ik kan geen foto's en/of daverende links meer toevoegen. En dan wordt het allemaal een beetje kaal. Maar, geen zorgen, ik meld me weer op het gepaste moment....wel nog even wat over mijn loonstrookje. Jawel, dat heb ik natuurlijk weer: minder netto dan eerst. Ik wist al dat het 'zoet' dat Zalm en Balk beloofd hadden, zou tegenvallen. Maar ik zit nog lang niet in de categorie mensen die moet schrapen om in leven te kunnen blijven...

een reactie

25 01 06 - 08:19Dictatuur

Tsja, er waren wat technische problemen met Donlog. We waren even off air. Maar het is weer gerepareerd, op de "reactietool" na. Ja, zo heet dat ding waar je een reactie kwijt kunt. Ik associeer het woord reactietool met iets geheel anders, maar dat heeft met mijn dirty mind te maken. We gaan dus voorlopig even op de dictatoriale toer: donlog denkt, vindt dingen en schrijft die op. De grote schare fans leest ze, neemt zich in op. Wind zich er al dan niet over op en moet het daarbij laten, want mijn blog-professoren zijn nog aan het nadenken over dat ding waar dus de reacties in moeten....het is even niet anders.....wordt aan gewerkt, under construction.

reageer

22 01 06 - 20:50Een vrouw!

Alsof het om een excoot gaat! Anno 2006! Jawel. Een vrouw! Jazeker! Het Brabants Dagblad krijgt een nieuwe redactiebaas. Redactiebazen zijn in dit land mannen. Meestal. Bij kranten altijd. En nu heeft het Brabants Dagblad een primeur. Jawel, eindelijk weer eens een primeur. Een vrouw aan het roer. De huidige hoofdredacteur gaat -naar verluidt onder  warme en riante condities- dagelijks een stukje schrijven. En maakt plaats voor.............jawel een vrouw. Nou ken ik die vrouw toevallig. Ze heet Annemieke van voren en Besseling van achteren. Een prima journalist en een leuke collega. En dan lees ik een interview met haar, over haar vriend en de kinderen. Dat doen ze bij mannen toch nooit of wel ? Nou ja, Annemieke: proficiat, zet 'm op! En stop weer eens wat peper in die krant! En tegelijk wens ik je sterkte: Wegener gaat er de bijl in hakken. Collega's komen op straat te staan. Besseling, ik benijd je wel en ik benijd je niet....

reageer

18 01 06 - 20:26Stop sparen

Het is mooi geweest. Sparen? Waarvoor? Straks heb je geld op een rekening en ben je de pijp uit. Ik stop ermee, met sparen. We hebben vorige week een tv gekocht. Een platte en mooie. Niet bij de MediaMarkt, want daar doen we niet aan. Gewoon in een winkel van een middenstander die verstand van zaken heeft en die thuis komt helpen met instellen. En de videorecorder produceerde al jaren meer sneeuw in beeld, in alle seizoenen, dan iets anders. Weg ermee! Een harddisk recorder die zo simpel te bedienen is, dat ik er voor het eerst van mijn leven in geslaagd ben om het juiste programma op te nemen terwijl ik niet thuis was. Ik heb nog geen tijd gehad om het terug te kijken. En ook nog een komisch kastje waardoor ik in Tilburg nu ineens naar 45 zenders kan kijken, waaronder mijn regionale collega's uit den lande. Dus volgen we nu het nieuws uit Drente en -pakweg- Friesland. Nu gaan we ook nog een hoekbank kopen, want onze meubels zijn respectievelijk vijftien en dertig jaar oud. Kunnen we languit naar al die zenders en die opgenomen programma's kijken. En dan is het spaargeld op. Lekker poeh...

reageer

11 01 06 - 22:57Strippen: coming out

Oké, ik schaam me. Vandaag mijn eerste vergadering met het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten in Amsterdam. Met de trein natuurlijk. Boek mee, iPod (doet iedereen tegenwoordig) mee. Strippenkaart gekocht in Tilburg. "Tien of vijfentwintig?" vroeg het Bruna-meisje. Voorzichtig als ik ben (opvoeding: meer kan altijd nog, minder niet): "Doe maar tien." Amsterdam CS. Naar lijn 24 (ja, dat wist ik: 16 of 24). En daar zat ik. Met mijn strippenkaartje. Dit wordt mijn coming out: ik had geen flauw benul wat ik ermee moest en hield het in mijn hand. Een struise Surinaamse Amsterdamse lachte al haar tanden bloot en zei: "Denk je dat er een conducteur een gaatje in komt knippen of zo?" Ja, dat dacht ik. We raakten vervolgens over Suriname in gesprek, ik was geweest op de plek waar zij nu graag zou willen wonen. Op de terugreis heb ik het gewaagd: ik heb het kaartje in het gleufje gestoken en het zei 'pinggggg' . Ik had een bingo-gevoel. Thuis liet ik het mijn buitenlandse echtgenote (die tegen webloggen is!) zien. Tanden bloot: je hebt helemaal geen strip afgestempeld, maar de bovenkant van dat ding, schrijf dàt nou maar eens op je weblog....

Over inburgering gesproken...volgens mij ben je hier ècht ingeburgerd als je de strippenkaart snapt. Dus ben ik uitgeburgerd. Moet ik toch nog het land uit ?

PS Ben trouwens benieuwd of alle mensen die dit lezen wèl weten wat je met een strippenkaart moet doen. Nou zeg 'ns eerlijk?

reageer

10 01 06 - 22:11Een dag uit vele...

Waarom kom ik elke morgen in de file dezelfde mensen tegen die hun routeplanner hebben aanstaan? Weten ze de weg nou nog niet? - Wat bezielt die mannen toch die 's morgens met hun vinger tot aan hun kleine hersenen in hun neus zitten, om vervolgens de buit na uitvoerige bestudering, op te peuzelen? Zouden ze denken dat niemand hen ziet? - Waarom steken Japanse brandweermannen in Shimohetsugi hun eigen kazerne in de fik tijdens een personeelsbarbecue? - Waarom is er nu pas een Nederlandse middelbare school die tarnscendente meditatie als keuzevak aanbiedt? - Waarom komt het CNV nu met het recht op meditatie in de CAO? Omdat dat de arbeidsvreugde, de zingeving en bezieling op de werkvloer kan bevorderen. Zomaar een dag in 2006.

reageer

08 01 06 - 16:26Nieuw !

Een nieuw jasje! Jawel. Deze weblog heb ik ooit cadeau gekregen van mijn collega en vriend Tim, de drijvende kracht achter Vitamine T. Tim weblogde (of logde al web?) toen ik nog niet eens bestond. Avant la lettre dus. Er zijn mensen die zeggen dat hij de eerste op de wereld was, maar dat ontkent-ie zelf hardnekkig. Tim weet heel veel van internet en zijn diepste krochten. Van hem kreeg ik dus ooit donlog cadeau. En van tijd tot tijd vindt hij dat ik mijn vormgeving -althans die van mijn blog- moet aanpassen. Ik ben wat ouderwetser namelijk. Hij zegt dat mensen blijven komen, als je van af en toe vernieuwt. Eigenlijk zou ik het moeten weten. Vandaag kreeg ik weer zo'n mailtje van hem. Dus heb ik een foto uitgekozen en hij is er mee aan de slag gegaan. Hij is gemaakt door weer een andere vriend in Pompeï. Het is een beeld van een man met uitgestrekte armen. En dat is dan weer een lichaamshouding die ik zoveel mogelijk probeer aan te houden....letterlijk en overdrachtelijk...een nieuw jasje dus. Kom in mijn armen lezers en lezeressen...

reageer

07 01 06 - 09:40Wouter Bos (2)

Ik had het beloofd, ik zou terugkomen als ik zijn boekje gelezen had. Net toen ik de laatste bladzijde aan het lezen was, hoorde ik van zijn vermeende vrijage met 's lands Christendemocraten. Op een moment dat de PvdA hoog in de polls staat, net als de de andere linksige partijen. We hebben het over Wouter Bos. Het boekje kostte net geen tientje, dat maakt veel goed. Ik ben niks wijzer geworden: we moeten het in dit land hebben van saamhorigheid en lotsverbondenheid, luidt de boodschap. Lijkt me een goed idee, maar dat vind ik al van mijn geboorte en met mij heel veel andere mensen, dat weet ik zeker. Maar -en ik heb het echt nagezocht- hòe we dat doen, hoe we daar (weer?) komen? Ik kan het bij Bos niet vinden. Het spijt me echt. En nu hij ook nog tegen de Christendemocraten aanschurkt weet ik het echt niet meer. Gelukkig zijn er voorlopig nog geen landelijke verkiezingen. We hebben nog volop tijd, de heer Bos en ik.

een reactie

03 01 06 - 16:23Duitse zorg (2)

Gôh, altijd leuk als je iets schrijft en mensen lezen het. Nog leuker als ze ook reageren, zoals deze, die reageerde over mijn stukje over de Duitse Zorg:

Misschien verstandig om naar dat mooie Duitsland van jou te verhuizen. Maak je veel mensen blij mee. Dát zou pas een voorspoedig 2006 zijn! Domlog - 03 Januari '06 - 02:05.

Ik zal over de suggestie nadenken, op zich helemaal geen slecht idee, alleen voorlopig nog maar niet, want: leuke baan, fijne mensen om me heen. Interessant is wel dat deze reactie door iemand is geschreven die niet wil laten wie hij/zij is. Maar gelukkig zijn er andere mogelijkheden om op het mooie internet te ontdekken wie iets verstuurt. 

drie reacties