Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

30 10 06 - 22:54Rustig en druk

Het is een graadmeter. Als DONLOG rustig is, heeft de directie/hoofdredactie van Donlog het druk. Er is een kogel door een kerk. Ik ben er al maanden mee bezig en heb nu groen licht. Ik ga samen met een paar vrienden/collega's een film maken. Jawel! Op een ander moment zal ik daar meer over vertellen. Nu geen tijd, want ik ben bezig met Essent. Dàt is pas leuk. Internet van Essent: op klachten reageren ze niet eens meer. Gas van Essent: we hebben een lek, ok dat hebben ze gerepareerd. Maar je wil niet weten wat ik heb moeten doen om erachter te komen wat het was en hoe nu verder...ècht niet te geloven. En verder? Verder even druk, druk, druk. Werken. Eind van de week een date in Rome voor de film. Verkiezingen komen eraan en ik mag het debat met Rouvoet eindredactioneel begeleiden. Kijk dan gaat het ergens om. En verder? Beetje veel. Weekeinde Rome voor de boeg, weekeinde Hamburg, weekeinde Groningen voor een cursus.....en dan zal het wel een keer december zijn...

een reactie

22 10 06 - 22:32Terug>Lingo

Zo. Weer terug. Eén dag cadeau gekregen, had me -voor de zoveelste keer- vergist bij de boekingen. En? Nou, citroenen geplukt en gesnoeid.  En gelezen en geslapen. Boodschappen gedaan. En gelezen en geslapen. Twee jongemannen elke morgen hondsvroeg naar zee gebracht voor jun dagelijkse duik, gevolgd door een capucco en een cornetto. En gelezen en geslapen. Lege flessen en afval weggebracht. En gelezen en geslapen. Verse dorades gekocht en klaargemaakt. En gelezen en geslapen. OLijfbomen gemest. En gelezen en geslapen. Het was nodig, dat lezen en slapen.

En wat was hier het belangrijkste nieuws??? Lingo verdwijnt !! Heeft het nog zin om daar actie tegen te voeren? Heb het nog never gezien, maar mijn moeder heeft Lingo inmiddels in de genen. Dus ik ben er tegen dat dat wordt opgeheven.

een reactie

12 10 06 - 19:58Fffff weg

Op de radio vandaag: ontsnapte wasbeer is gevangen. In Eindhoven. Even los van het antwoord op de vraag of ik als wasbeer in Eindhoven zou willen wonen, hij is dus gevangen. En hij is overgedragen aan het Papegaaiencentrum in Veldhoven. Een wasbeer, in een papegaaiencentrum. Deed me vandaag denken aan een prachtdicht van stadgenoot Erik van Os. Ik heb er aan gesleuteld, want bij hem was de wasbeer een pinguin. Maar nu we toch aan het husselen zijn:

Dag papegaai, zei de wasbeer
Dag papegaai, zei de papegaai.
Nee, zei de wasbeer, jij moet dag wasbeer zeggen.
Nee, zei de papegaai, jij moet dag wasbeer zeggen.
Nee, zei de wasbeer, ik ben een wasbeer.
Jij bent een papegaai, zei de wasbeer,
Jij bent een papegaai, zei de papegaai.
Stomme papegaai, zei de wasbeer.
Stomme wasbeer, zei de papegaai.

Later in het bericht hoorde ik dat de wasbeer van het papegaaiencentrum wordt overgedragen aan de Stichting Aap.

Dag aap zei de wasbeer...

Jongens en meisjes en andere trouwe lezers: ben ff weg uit dit land waar wasberen tot waanzin en razernij en een identiteitscrisis gedreven worden. Waar de Zelfbenoemde Grootste Schrijver in plaats van de Nobelprijs een vage ster naar zich genoemd krijgt, waar....vul in, vul in...

Ciao e a la prossima volta!

reageer

08 10 06 - 16:36Bon

Ik weet het nu zeker. Bij de grenzen van de Gemeente Eindhoven staan apparaten die een signaal opvangen als ik de stadsgrenzen passeer. Dat signaal komt uit in de kantine van de parkeerwachters van de Lichtstad, mijn geboortestad (jawel!). Het schijnt een soort fluitsignaal te zijn, gevolgd door een ingeblikte stem: Attentie, attentie, target is in town (in Eindhoven doen ze alles in het Engels, zie: Eindhoven, leading in technology). Alle parkeerwachters onderbreken bij dat signaal hun pauze en/of maaltijd. Ze zetten allemaal hun petten op, trekken hun riem recht en kijken of de sporen van hun laarzen goed zitten. Dan gaan ze de straat op. En verdomd, na een half uur schrikt heel Eindhoven wakker (Eindhoven schrikt altijd wakker, omdat het er rustig en saai is, altijd): "Hebbes!! hebbes!" De parkeerwachter in kwestie fixeert zich op mijn leasebank, krijgt wat speeksel in een mondhoek, begint wat te slikken en te sidderen. Hij of zij pakt een pen en een blokje en begint te schrijven. Het noteren van het kenteken bewaart hij/zij bijna voor het laatst, wat dat brengt hem/haar bijna tot een orgastisch genoegen. Bijna, want de èchte orgastische ontploffing komt bij het invullen van het bedrag. Aaaaahhhhhhh!!! 130 euri gisteravond. HONDERDERTIG EURI en vorige week VIJFTIG EURI ! Daar kom je mooi klaar mee als parkeerwachter (m/v).

Honderddertig plus vijftig, dat is 396 oude vaderlandse guldens! Daar kun je van op en naar Rome vliegen of Napels en dan hou je nog geld over voor een drankje en een hapje. Ok, gisteren stond ik in een parkeerhaven bestaande uit drie parkeerplaatsen voor gehandicapten. Maar die andere twee waren gewoon vrij, dus een eventuele gehandicapte die het Stratumseind had willen bezoeken, had er zijn aangepaste auto nog gemakkelijk kwijt gekund. En de vorige keer was bij PSV-Feijenoord, ik stond een stukje op een stoep. Mag niet, klopt. Mea culpa, maar ze kunnen toch ook weleens iemand anders pakken? Of zou de kick dan kleiner zijn?

een reactie

03 10 06 - 22:00Brief aan Marco

Geachte heer van Basten, beste Marco,

Na ampel beraad heb ik besloten dat ik mij zelf niet meer beschikbaar stel voor het Nederlands elftal. Ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen, temeer omdat ik weet dat ik nu waarschijnlijk nooit meer het Vaderlandse Oranje zal verdedigen. Maar ik kan niet anders.

U bent er oorzaak van dat mijn collega's Van Bommel en Van Nistelrooij zich hebben teruggetrokken. Zij hebben voor zichzelf gekozen in plaats van Oranje-roem en wat exta inkomen. Dat siert hen. Eindelijk voetballers die laten zien dat ze een ruggegraat hebben en zich niet laten piepelen. Grote klasse! En ik verklaar me solidair met hen. Ik realiseer me heel goed dat u nu een nog groter probleem hebt en met u het Nederlands elftal. Ik heb alleen in de indruk dat u en uw KNVB-bonsbazen het allemaal nog niet zo goed begrijpen. Maar dat komt wel. Sommige dingen hebben tijd nodig. Ik heb mijn besluit ook niet zomaar op een achternamiddag genomen.

Ik wens u desondanks succes op het komende EK ofschoon ik eigenlijk verwacht dat u daar niet bij zult zijn als bondscoach. Als dat het geval is, meld ik mij direct weer in Zeist, samen met Van Bommel en Van Nistelrooij. 

 Vriendelijk gegroet!

LD

twee reacties

01 10 06 - 10:17Op de step...

Ik was op het ergste voorbereid. Sprak onlangs mensen die als personeels-uitstapje "stadsgolf" hebben gespeeld in de binnenstad van Den Bosch. Met een klein balletje, een draagbare hole en golfclubs dwars door het winkelend publiek. Het kan nog erger: met een Skippybal door de stad. Stel je voor... Maar het viel erg mee. Het feestcomité dat in het grootste geheim het personeelsuitstapje had voorbereid, maakte ons blij met een tocht per step. Op de step, op de step, ik ben zo blij dat ik hem heb....in 'Ja zuster, nee zuster' bezongen ze hem al. Ik had vroeger een groene, een super-exemplaar, maar dat kon ook niet anders met een fietsenmaker als vader. Ik heb geen flauw idee waar het ding gebleven is. Gisteren hadden we van die moderne dingen, met handremmen zelfs! Jawel. We reden van kroeg naar kroeg, van biertje naar biertje. Dwars door een druk en zonovergoten 's-Hertogenbosch. De stad liet zich van haar beste kan zien..

reageer