Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

31 03 06 - 22:03Verpiesen..ver piesen

We liepen vanavond in de ondergaande avond Het Wilde Beest uit te laten. Zoonlief en ik. Dejavu...deed ik vroeger ook met mijn vader. En praatten dan bij over van alles. Doen wij nu ook. Halverwege ter hoogte van de Leye -onze Tilburgse rivier- moest ik piesen. Zoonlief werd daardoor geïnspireerd en moest ook. Wie het verste kan. Lachend pieste hij twee meter ver in de stromende rivier en zag hoe ik mijn schoenen nat sprietste. Ik word misschien toch wat ouder??

twee reacties

25 03 06 - 10:15Gouden oorbel

"Het hele jaar hebben we uitgekeken naar dit concert. Toen ik vandaag tegen vrienden zei dat ik naar het Chassé-Theater in Breda ging voor een concert, zeiden ze in koor: "BOFKONT"!" Zo kwam Barry Hay het podium op, eerder deze week bij een unplugged concert van Golden Earring. Vier oudere mannen op een sober podium, met minimale apparatuur. George, Barry, Cesar en Rinus. "The rainbow hides no treasure, o believe me it's not thrue..." Jawel, ze kwamen natuurlijk allemaal langs, de oude hits. Een volle zaal met overwegend vijftigers en zestigers, die uit hun dak gingen. En vier mannen op het podium die er echt zin in hadden...heerlijk om te zien. Ik constateerde dat het publiek wel grijs en kalend was....in de spiegel op het toilet zag ik.....nou ja laat maar. Het was mooi, even terug in de tijd. Even zwijmelen. Even terug in toen. Heren, bedankt!! Ga zo door...

vijf reacties

23 03 06 - 11:05Penetratie

Ok, bij penetratie denk ik niet gelijk aan gsm-etjes of handies zoals ze in Duitsland zeggen. Maar ik las toch een bericht waarin beide zaken aan elkaar gekoppeld werden. Er zijn op dit moment meer handies dan mensen in Nederland. De penetratie is 103%. Dat betekent dus dat drie op de honderd mensen minstens twee telefoontjes op zak hebben. Denk, denk, denk. Wat doe je daar mee? Jezelf opbellen?

vier reacties

22 03 06 - 20:24Terug

Zo, weer terug. Terug van een week bomen zagen, putten leegmaken. Ratten vangen. Weer wat Italiaans bijleren. Lekker eten bij Luigi en Mario en anderen. Heerlijk een week met je handen ploeteren. Niet nadenken. Op tijd een dutje. Olijfbomen snoeien. Lekker op tijd naar bed. Goed eten. Joe Speedboot lezen en andere werkjes. Bezoeken aan Pompeï, Ercolano (Herkolaneum) en Vietri. En daar zagen we onderstaande Heilige Moeder aan een muur. Je moet voor haar stoppen, maar als je dat doet word je weggesleept....

reageer

11 03 06 - 10:38Fffff weg

De hoofdredactie en de voltallige redactie van Donlog, laten de gewaardeerde lezer even weten dat we er een weekje uit zijn om na te denken over het redactionele beleid voor het komende seizoen. Gaat Donlog verder op de ingeslagen weg? Of moeten er andere keuzes gemaakt worden om het hoofd in het woelige medialandschap boven water te houden? Kortom even weg om te denken en gelijktijdig wat uit te rusten en om in Italië dertig tuinstoelen en zes tuintafels in elkaar te zetten aan de hand van een Chinese gebruiksaanwijzing. En verder beetje verven, koken, eten, drinken, Pompeï bezoeken enzovoorts. De huisgenoten blijven gewoon thuis. Om het het wachten op terugkomst wat te veraangenamen is hier een vrolijk stemmend fotootje:


reageer

11 03 06 - 10:26Over een boze machinist en Bernlef

Tsjongejonge, wat was-ie boos. De NS-machinist gistermiddag op het perron van spoor 2 van Amsterdam CS. Samen met mij en niemand minder dan Bernlef (diep verzonken in een artikel in de NRC met als kop: 'Schrijven is zilver') wachtte hij op de trein die ons om 16.10 uur naar het Zonnige Zuiden zou brengen. De informatieborden bleven leeg. Ik genoot -zoals altijd- van het gedoe op het station. Mensen die komen, mensen die gaan. Mensen die afscheid nemen met een traan en met een lach. Mensen die bellen: 'Ik kom eraan!' Mensen verdiept in een boek of de krant. Mensen die eten en vreten. Plotseling explodeerde de NS meneer naast mij. In onvervalst Eindhovens: "Godverdomme!! Heddedagehurd?" Ik hoefde niet te vragen wat ik gehoord had moeten hebben, want hij ging pauzeloos verder, zelfs Bernlef keek even op uit zijn krant. "Hij komtnie. Munne trein.." Ik ben niet zo'n frequente treinreiziger, maar ik hoor en lees weleens wat: "Maar dat gebeurt toch vaker, een vertraginkje hier, een vertraginkje daar of een trein die uitvalt?" De man brieste verder: "Ja, mar di was menne trein!"
Ik: "Als u het zo ziet, was het ook die van mij en die van meneer Bernlef en van die van dat mesije met die veel te vette cheeseburger en dat van die meneer met die laptop en al die hoger militairen...toch?"
Hij: "Mar ik ben de MACHINIST, godverdomme. Gullie moppert da wij de mensen slecht informeren, mar ik hoor ook nou pas uit de luidspreker da menne trein, mènne trein nie rijdt...was ook m'n leste ritje vandaag....m'n ritje naor huis. Godverdomme, wa 'n k...bedrijf." En weg was-ie. Briesend en mopperend. Ons radeloos achterlatend...Bernlef las verder. Ik ook. Anderen deden ook hun ding. Achttiewn minuten later kwam er wel een trein naar het Zonnige Zuiden. Maar daar zat al een machinist in....dus of onze vriend thuisgekomen is, weten we niet.

een reactie

09 03 06 - 19:30Baika

Op veelvuldig verzoek, hier is ze dan, Baika. Onze jongedame:

drie reacties

08 03 06 - 19:59Tot ziens

Zo. Dit was het dan. Het staat vast. We moeten het land uit. We hebben alledrie de inburgeringstest gedaan. En niet gehaald. Maar we bevinden ons in goed gezelschap: niemand minder dan Jacques d'Ancona heeft het ook niet gehaald. Moet ook het land uit, net als die ene voetballer van wie ik de naam steeds vergeet. Nou vind ik dat d'Ancona al veel eerder het land had moeten verlaten, zelfs zonder inburgeringstest. Maar toch. Wij hebben hem alledrie ingevuld en niet gehaald. We pakken onze koffers, voordat de brigade van Rita V. ons ontdekt. Want ik weet dat de AIVD en de IND en de politie meekijken wie de test doen. 200.00 mensen (zo las ik in een folder van Het Rijk) waken daarop. Ok, ik weet het, die waken over terroristen. Maar dat is toch hetzelfde? Als je de inburgeringstest niet haalt, ben je toch latent terrorist? Of sla ik nu door? Ik hoor een busje buiten stoppen en er flitst blauw zwaailicht door het raam van mijn werkkamer..ik denk dat we te laat zijn....we moeten nu echt snel weg!! Tot ziens in een ander land. Zelf nog even testen? Hier is de link:Rita's Nationale Inburgerings Test

een reactie

08 03 06 - 09:07Kiezen

Zo. Voor het eerst in mijn leven (geloof ik) heb ik op een partij gestemd die ook de verkiezingen gewonnen heeft. Betekent dat dat ik tot de jaren der wijsheid gekomen ben? Dat ik het ware inzicht heb in het hier en het nu en waar het om draait? Ik ga daar eens over nadenken.

een reactie

05 03 06 - 20:45Wiegel>>>>>>weg

Kan iemand die Wiegel niet onderhand eens als ongewenst vreemdeling naar de Bahama's sturen? Of liever nog naar Antartica? En snel graag. Liefst nu, want anders roept-ie morgen nog wat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die man is passé. Wiegel=vroeger. Wiegel=uit. Out. Over. Dank voor de bewezen diensten (hoewel?) en wegwezen nu.

reageer

05 03 06 - 08:52Gevulde Heren

We gaan er even uit voor een commercial break:

Waarde Lout,

Bananenijs heeft zijn subculturele activiteiten uitgebreid met een weblog: http://bananenijs.blogspot.com/. Kan het moderner? Een weblog werkt sneller dan een website, vandaar.
De komende maanden krijgt de website www.bananenijs.nl een nieuw jasje. Daar komen de grotere projecten op te staan; het meer eenvoudige weblog is voor het (actuele) korte-baanwerk. Toch zitten er genoeg verrassingen verborgen in het weblog. Klik op titels, klik op links en je zult bijzondere zaken zien. Speciaal aanbevolen: Men in coats!

Veel kijk- en leesplezier.

Groet,
Joseph Haehn
namens De Gevulde Heren


Tot zover de reclame. Terug naar de wereld van vandaag.

reageer

04 03 06 - 16:53Baika

Het verdriet was heftig, anderhalf jaar geleden toen we onze jonge hond Coco moesten laten afmaken. Coco staat nog bij ons in een mooi blauwgeglazuurde urn. We konden niet meteen weer een andere hond nemen. Hondenliefhebbers snappen dat: emotie, verdriet, angst voor herhaling. De tijd heeft haar werk gedaan en sinds gisteren zijn we weer met zijn vieren in huis. Baika is erbij gekomen. Van de Labrador-familie en (weer) chocoladebruin. We vonden haar via internet. Een jonge vrouw in Zeewolde. Relatie naar de knoppen, moet meer gaan werken en dus minder tijd voor het hondebeest. Toen we haar zagen, waren we verkocht. Het was voor haar heel verdrietig om afscheid te moeten nemen van haar maatje, maar ze heeft ook tegelijk met een gerust hart afscheid genomen. Want haar hond is bij ons in goede handen. Vierentwintig uren later is ze al flink gewend. Ligt op haar rug in de zonnestralen die de kamer binnenkomen. Is mee geweest naar de derby Were Di- 't Zand, met zoonlief in de selectie. Rent over akkers die klaarliggen voor een nieuw seizoen. Verzamelt al stokken en is tegen iedereen aardig. Een ding kan nog lastig worden, haar eigenaresse vertelde dat Baika wat tegen buitenlanders heeft, omdat een paar Turkse mannen haar ooit gepest hebben. Dus we hebben een latent racistische labrador. Ik heb haar vandaag verteld dat dat niet betekent dat àlle Turkse mannen...ik hoop dat ze het snapt. Dat dat hetzelfde is als mensen zeggen: ik haat alle chocoladebruine labradors...Maar sommige mensen snappen dat ook nog steeds niet.

drie reacties

03 03 06 - 08:48Dorpspolitiek

En zo kon het geberen dat ik weer eens in mijn oude dorp was, om een politiek debat te leiden. In "De Gouden Leeuw", waar een stukje van mijn verleden ligt. Even gegeten in een eetcafé dat vroeger Café de Valk van Jan en Marietje was en waar ik erg veel voetafdrukken heb achtergelaten. Zowel aan de toog, als achter in de keuken, want sommige cafégasten hadden dat privilege. Bijna driehonderd mensen kwam op het debat af. In het dorp hingen hier en daar affiches met een foto van mij erop, alsof ik lijsttrekker ben van een nieuwe partij. Het was ook best wel een beetje thuiskomen. Veel bekenden, oud school- en klasgenoten in het publiek. Af en toe ging het er venijnig aan toe. En zo hoort dat ook. De balans? De lokale belastingen worden de komende vier jaar hoger. Het doorgaande vrachtverkeer is de komende jaren nog niet uit het dorp. Niemand zegt met wie hij of zij het liefst samen zou willen regeren. En het dorpshuis komt òf op de plek waar het nu gepland is, òf ergens anders...Dorpspolitiek. Dat blijft leuk.

twee reacties