Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

25 02 07 - 10:06Emigreren

"Ik wil niet in een land wonen waar misschien ooit wel eens zes of zeven bewindslieden de islam aanhangen," zegt Wilders in de NRC van gisteren. Elders in die krant zag ik dat binnenkort de jaarlijkse Emigratiebeurs weer plaatsgrijpt. Een beurs voor mensen die om wat voor reden dan ook overwegen om dit land te verlaten voor een hopelijk beter leven elders. Meneer Wilders, wat let u? Ga eens snuffelen op die beurs.

reageer

25 02 07 - 08:35Het is niet wat het lijkt...

Keth Tyson

 

Zo, ik heb hem vandaag weer terugverdiend. De kosten van mijn verse Museumjaarkaart. Sinds een maand heb ik er een en ik ga vandaag voor de derde keer naar dezelfde expositie. Tel daarbij nog twee andere museumbezoeken op en ja hoor: ik zit al in de winst. Dat is dus dat.
Keith Tyson is de gelukkige die mij nu voor de derde keer op bezoek krijgt. Ik denk dat er nog wel een paar bezoeken meer zullen volgen. Large Field Away heet zijn expositie in De Pont (misschien wel het leukste museum van Nederland) in Tilburg. Tyson brengt in een ongelofelijke hoeveelheid objecten de wereld van jou en mij in beeld. Op het eerste gezicht knap gemaakte dingen. Maar als je wat afstand neemt en wat langer kijkt (en terugkomt!) zie je allerlei verbanden. De objecten staan niet zomaar ergens. In een tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt raster staan/hangen ze naast, boven of onder elkaar. Wat in me opkwam was: Kijk eens goed, het is niet wat het lijkt,maar toch ook weer wel. Weet je wat? Pak de fiets of de bus (als die niet van de weg gehaald wordt) of de auto en kom naar Tilburg. Naar De Pont !

reageer

17 02 07 - 09:11Geen nieuwe baan

Dat gaat lekker hier. Er heerst een taboe op het praten over dubbele nationaliteit. Dan snoert de baas van de volksvertegenwoordiging de volksvertegenwoordigers de mond. Verboden onderwerp. Dacht dat dat alleen maar in andere landen gebeurde. Ben benieuwd of er nog andere taboe-thema's volgen.
Lijkt me wel wat: 's Lands Officiële Lijst met Verboden thema's.
Overigens in verband hiermee: zag in De Journalist een advertentie voor een Persvoorlichter voor de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Vrijheid. Nou heb ik een prima baan, met fijne collega's, veel arbeidsvreugde en best wel een goed salaris èn een GSM van de zaak. Maar toch, een mens moet ook durven switchen: nieuwe uitdagingen, andere omgeving.Ze vragen:-opleiding en ervaring in de journalistiek (check)-interesse in en bij voorkeur ook ervaring met de politiek (half check)-stevige persoonlijkheid die stressbestendig en communicatief sterk is (check)-geen 9 tot 5 menaliteit (check)-beloning overeenkomstig de zwaarte van de functie (check)-er worden twee referenties vereist (check)
-gedurende de sollicitatieprocedure zal een Verklaring omtrent het Gedrag worden aangevraagd (ai, ai! daar gaan we...vergeet het maar)

Bovendien ben ik de vader van een kind met dubbele nationaliteit....dus....lukt het waarschijnlijk toch niet. Ik blijf fijn bij mijn collega's.

Als iemand anders interesse heeft:
Solliciteren: uiterlijk 23 februari 2007 bij: r.deroon@tweedekamer.nl

Het is volgens mij wel een baan vol uitdagingen. Toch?

een reactie

16 02 07 - 10:47Verder polderen

Als Kuifje in Wonderland, zo blij en verrast zijn ze, de nieuwe bewindslieden. Tsja, 't zal je maar gebeuren: zit je zomaar in je oude baantje te ploeteren, heb je ineens zicht op "80 centimeter pluche in Vak K" (las ik ergens op mijn Griep-ziekbed), een auto met chauffeur en elke morgen verse kranten op de achterbank. Wie wil dat nou niet?
De ene kijkt nog blijer dan de ander. Ze hebben er zin an.

Maar intussen gaat het polderen gewoon verder: Homohuwelijk? Eigenlijk vindt een groot deel van het kabinet het maar niks, maar terugdraaien is ook zweer zoiets. Oplossing: ambtenaren mogen weigeren dergelijke Sodom/Gomorra-achtige relaties te bevestigen. Maar elke gemeente moet wel minstens één ambtenaar achter de hand hebben die er geen last van heeft. Het ontbreekt er nog maar aan dat niet wordt vastgelegd dat die ambtenaar homo moet zijn. Wat een gelul! Het homohuwelijk mag wettelijk, da's gewoon een democratisch gemaakte afspraak. En ambtenaren moeten zich aan de wet houden, als ze dat niet doen, gaan ze maar ergens anders werken. Er zijn er toch teveel, zegt het nagelnieuwe kabinet.

een reactie

11 02 07 - 11:06Spruitjescoalitie

Zo. Gepiept. Balkenende, Bos en Rouvoet zijn eruit. De BBR-coalitie komt eraan. Of is het de JPWA-coalitie? Wat wordt het de komende vier jaar? Terug in de tijd en veel achterkamertjesgedoe, zoals Hans Wansink in de Volkskrant schrijft? Of veel spruitjeslucht..zoals hier en daar geopperd wordt. Voordeel van de twijfel maar. What else? Volgens Bos kunnen spruitjes ook heel bijzonder zijn, bijvoorbeeld als je ze wokt. Bos doet het niet gauw goed bij mij: hij wordt minister onder JP, terwijl hij gezworen had dat niet te doen en nou wl ie me ook nog aan het wokken zetten. Ik haat wokken ! Ik rij kilometers om 's lands Wokpaleizen heen. Sorry Wouter.
Maar goed, JP gaat nu een ploeg bij elkaar sprokkelen, ik begrijp dat zo ongeveer iedereen bij de PvdA beschikbaar is vor een ministerspost. Kijk, dat is spirit! Ik belde vanmorgen een paar PvdA-ers -van de onbekendere soort- die ik ken, om zomaar even bij te praten. Maar allemaal zeiden ze gejaagd en gespannen: "Nu niet Lout, snel ophangen want ik verwacht een belangrijk telefoontje van....eh....".
Bij mijn nieuwe vrienden van de Christen Unie heerst die spanning niet, die weten allang welke twee het aardse leven zullen verruilen voor het pluche. Bovendien bepaalt God toch hoe het loopt bij hen.
En de Christen Democratische rakkers? Ach, JP heeft de tijd. Een paar zijn al weggelopen, een paar moeten beloond worden voor hun rattengedrag tijdens de campagnes (Nee, Maxime, ik noem geen namen). Volgens mij heeft JP zijn lijstje allang klaar en gaat ie dit weekeinde een beetje strandwandelen met Bianca en hun dochtertje.

twee reacties

03 02 07 - 08:24Levend

"Ben je soms dood of zo?," vroeg een trouwe Donlog-fan onlangs. "Of wacht je nog steeds op reacties op dat rare piemel-verhaal of ingeslapen misschien?" Neen, niets van dat alles, ik leef volop en heb geen directe plannen om dood te gaan. Het rare piemel verhaal was ik vergeten en ingeslapen? Daar heb ik geen tijd voor. Druk, gewoon qua dingen die gedaan moeten worden en druk in het hoofd van het denken en zo. De film die we willen gaan maken komt naderbij. De strooptocht om de financiën rond te krijgen is gelukkig bijna ten einde, de medewerking van diverse mensen op dat gebid hartverwarmend. We zijn al bezig aan Het Verhaal en kabbelen richting scenario. In april staat een reis naar Paramaribo op de kalender om de plekken te gaan (be)zoeken die we later in de fim nodig hebben. Verder is het bizzybizzy qua werk: de verkiezingen komen eraan en de koningin heeft het behaagd om met de ganse familie in Brabant neer te strijken op Koninginnedag. Tsja, smullen voor de beste en grootste regionale omroep van het land (en verre omstreken). Dus bleef het Donloggen ff achter. Sorry, scuzi! Ik probeer mijn leven te beteren. Gisteren Ellen ten Damme maar eens van nabij bekeken in het leukste theater van Nederland (Koningstheater). Ellen is het type vrouw dat pronkt met haar vrouwelijkheid en dat is gewoon mooi. Een wat vaag bandje begeleidde haar, ik zag ze af en toe in mijjn gedachten een beetje muzikaal rommelen in een garagebox of zo. En Ten Damme? Ze moet geen Engelse liedjes zingen en die van haar zelf zijn een beetje duizend in een dozijn. Maar owee, owee als ze in het Nederlands en het Duits zingt. Vooral in het Duits. Oude muzikale monumenten van Marlène Dietrich en Hildegarde Knef. En dan op z'n Ten Damme's. Prachtig. Jammer dat het het hele programma niet alleen daaruit bestaat. Ellen, du bist gut du!

reageer