Archief

Dit is de archiefpagina van DONLOG. Klik hier om naar de homepage te gaan.

30 11 06 - 23:40Een dijk van een band

Vanavond naar De Dijk geweest. Ze speelden op het mooiste podium van Nederland en omstreken, een steenworp van mijn huis: 013. Die jongens zouden eens een cd-tje moeten maken. Tsjongejonge....Huub van der Lubbe voor president???

reageer

26 11 06 - 20:22Tyfuslijder

Het gaat goed! Een voetballer zegt: "Blinde tyfuslijder" tegen een scheids. Zegt met een stalen gezicht dat dat niet tegen de scheids is, maar tegen een speler, terwijl de beelden duidelijk wat anders laten zien. Alsof je dat tegen een speler wel zomaar kan zeggen. De trainer maakt de scheidsrechter uit voor 'moraalridder', terwijl die trainer volgens mij niet eens weet hoe je dat spelt, laat staan dat-ie weet wat het betekent. Wormen in Naarden!

een reactie

25 11 06 - 13:22Sint & Piet

Sommige dingen sluipen er zo maar in. Voor je het weet, is het er. Plotseling. Ik heb het over ondermaatse Sinterklazen en Zwarte Pieten. Ik zag ze vanmorgen toen ik net wakker was, aan de overkant lopen. Ik zag ze bij Albert Heijn, ik zag ze vorig weekeinde in Groningen. Kinderen verkleed als Sint & Piet!

Uh?! Ja, vroeger -toen alles beter was- waren Sint en Piet autoriteiten. Een strenge, tevens rechtvaardige oude man die door ouders misbruikt werd om die wendingen aan de opvoeding te geven waartoe ze zelf niet in staat waren: "Sint heeft gehoord dat jij soms heel onvriendelijk bent tegen je zusje..." Ja, ja en van wie had Sint dat dan wel niet gehoord? Gelukkig was er dan altijd Piet die zorgde dat je je weer wat kon ontspannen. Maar lieve lezers, het leven neemt een rare wending. De Zeemannen en V&D's van deze wereld verkopen Sint & Pietpakjes in mini-formaat. En het klein spul rent daarmee over straat en neemt zelf de rol van de Goedheiligman en zijn Knechten over. Wie heeft dat bedacht? Waar gaat het heen? Straks hebben we geen Sint & Pieten meer nodig. Iedereen doet het zelf, het lijkt de Praxis wel. Voor de kinderen wordt het misschien leuker, want de oude truc die ook mijn ouders toepasten door Sint in te zetten voor de oplossing van opvoedkundige vraagstukken, lukt niet meer. Daar doen kinderen natuurlijk niet aan mee. Ander voordeel: die kleine dreumesen in die kostuumpjes glijden wèl met gemak door schoorstenen. Lang leve de vooruitgang !

een reactie

24 11 06 - 06:22Klaar!

Klaar! De verkiezingen. Het wordt weer even rustig in het Koninkrijk aan de Noordzee. Je kunt ook zeggen: nu begint het pas. Als enige land ter wereld hebben we dieren in de Tweede Kamer, althans mensen die de belangen van dieren extra behartigen. Wat hoorde ik de Tovenaar van Oss ergens zeggen: het is afgelopen met de kilte die in Nederland heerst! Als dat nou eens echt waar was....Ik hoop het ècht.

reageer

20 11 06 - 19:15Inpunten en uitpunten

Gelukkig is het leven met enige regelmaat een groot feest. Vier dagen op cursus in Groningen. Bezig met de basis. Niks cursus leidinggeven, niks cursus 'hoe voer ik een functioneringsgesprek dat vooral niet over mijzelf gaat', niks....Nee. Basic! Hoe maak ik een televisiereportage? Verzin een onderwerp. Doe research. Denk na wat je wil en ga op pad. En dan materiaal bekijken en monteren. Dus eigenlijk gewoon een keer hands on. Wat de mensen aan wie ik leidinggeef elke dag doen.

"En?"

Wat: "En?"

"Nou, hoe was 't?"

Heerlijk!

twee reacties

14 11 06 - 22:37Eruit

Ik ben eruit.

Qua stemmen volgende week.

Maar of het uiteindelijk allemaal goed komt, weet ik niet.

Ik doe een schietgebedje als ik mijn stem uitbreng, misschien helpt dat.

Oh, nee! Het CDA is van de schietgebedjes. Moet ik iets anders verzinnen.

reageer

12 11 06 - 08:06De Panthéonvrouw

Ze liepen op het plein voor het Pantheon, één van de meest indrukwekkende gebouwen van Rome. Hij, verkleed als Romeinse Ridder, met een houten zwaard. Harige benen, een verfomfaaid rood hesje dat ooit een jurkje geweest was. En een helm op zijn hoofd. Zij, ach: zie foto zou ik zeggen. Ze duiken op meer plaatsen op in Rome, waar toeristen zijn. Hun nering: samen met toeristen op de foto en daar iets voor vangen. Echt succes hebben ze niet, want je staat goed voor lul als je met z'n foto thuiskomt. Alleen een groep herriemakende Nederlandse mannen, die wilde wel....ach je bent er 'ns uit. In elke geval beter als met een gedrilde, gemuilkorfde en gedresseerde beer op de foto, zoals ik ooit in Istanbul zag. Als je met dez vrouw op de foto wil, neem een ticket naar Rome en ga naar het Panthéon, ze is er altijd, zo zei ze me. Nee, er is geen foto van mij gemaakt in deze uitdossing...

reageer

11 11 06 - 21:35Zoek de verschillen

De trouwe lezer had ze nog tegoed, de foto's van de paus. Zoek de verschillen.Hieronder. Eerst de foto van mijn zeer gewaardeerde collega, mede Italie-liefhebber en begenadigd blogger: de ongekroonde koning van Stroomwaarts. Daaronder die van mij. Ik vind -bij nader inzien- die van mijn collega mooier. Maar oordeel zelf:

Paus according to Stroomopwaarts

Paus according to Donlog

een reactie

11 11 06 - 18:43Die zijn er ook nog: D66

Oh ja, die zijn er ook nog, die van D66. Zag vandaag een poster die mij vertelde dat ooit 30% van de mensen D66 gestemd heeft. Dat herinner ik me niet meer, dus dat moet ver voor 1966 geweest zijn. En dan (zie onder) die arme Sukke;

reageer

11 11 06 - 11:23Draaien

Het lijkt wel een wedstrijd wie het best en met meest kan draaien en Woutertje Bos is aan de winnende hand daarbij. Nu is er ineens weer geen genocide geweest in Turkije. En, sprèèkt-ie zich een keer uit over zijn favoriete coalitie, roept-ie een dag later dat dat een grapje was. Ik dacht dat het CDA patent had op draaien, maar dat blijkt niet meer zo te zijn. En gewoon op de partij stemmen waarvan het programma je aanspreekt, is ook alweer uit de tijd. Strategisch stemmen!! Dat is het parool. Nou is mijn zoon beter in Stratego dan ik, dus ik zal eens bij hem te rade gaan. Dus als je dàt wil, moet je niet op de partij stemmen die dàt ook wil, maar op een partij die er misschien voor kan zorgen dat de partij die dàt wil, niet in zee gaat met een partij die dàt niet wil. Want dan kon het weleens gebeuren dat dàt verzuipt in de compromissen en het gedraai van de coalitieonderhandelingen. Klopt het zo? Ik ga er nog even over piekeren. We hebben nog twee weken.

reageer

09 11 06 - 15:14Nostalgia

Vroeger, toen ik jong en ongeschonden was en razende radio-reporter, had je ook al verkiezingen. Dan kwamen landelijke lijsttrekkers langs omdat ze in het gebouw waar ik werkte via een lijntje met Hilversum konden praten. Hedentendage komen ze ook langs, omdat ze voor ons eigen publiek op televisie willen. De Bossen, Balkenendes en Wildersen komen met dikke driedrubbel gepantserde bolides en een partij kleerkasten met oortjes in. Vantevoren wordt het hele gebouw gechecked. Oh nostalgia...ik herinner me een avond dat Joop den Uyl langskwam, met een chauffeur. Via de achterdeur. Hij moest wachten tot hij op de radio mocht. Hij kwam de redactie opgelopen en vroeg of er iemand zin had in een potje tafeltennis. Hij had de tafeltennistafel boven zien staan. Tsja wat doe je dan als jong verslaggever? Inderdaad, werk uit je handen laten vallen en pingpongen. En natuurlijk verliezen, want hij was niet slecht in dat spelletje.

reageer

07 11 06 - 18:46Doodstraf

Kun je 'eigenlijk' tegen de doodstraf zijn? Volgens mij niet. Onze huidige en toekomstige minister-president kan dat wel. Wat een gedraai. De doodstraf deugt niet. Je mag namelijk mensen niet dood maken. Nooit niet. Je kunt er begrip voor hebben dat mensen heel erg boos op iemand zijn, of nòg meer boos en woedend dan boos en woedend. Maar dood maken hoort niet. Jas iemand die het verdient voor de rest van zijn of haar leven in een gevangenis, eventueel niet al te luxe. Maar we knopen geen mensen meer op of andere varianten.... Toch?

twee reacties

05 11 06 - 11:52De Paus over mijn tenen

Roma in november. De mensen mopperen dat het koud is, maar als de zon schijnt (en dat deed-ie de afgelopen dagen) is het meteen heerlijk. Roma is rustig omdat veel Romeinen een lang weekeinde weg zijn. Maar gelukkig zijn er nog genoeg Romeinen over. De Paus bijvoorbeeld. Een collega van me liet lang geleden op zijn blog een artistimpression zien van de Paus (die aan hem voorbijflitste). Ik ga hem de loef afsteken als ik thuis ben. Paniek, panico eergisteren bij de Sint Pieter. Alle verkeer werd geblokkeerd, politiefluitjes klonken continu, mopperende taxi-chauffeurs en andere automobilisti die moesten omrijden. Che cosa è? De politieman keek me aan en zei blij:Il papa va a casa. Jawel, de Paus komt naar huis. Een sliert motoren, Alfa's met zwaailichten en ergens halverwege in die tocht een dikke (gepanserde?) Mercedes. Bij ons ging het raampje achter rechts open en de goede man zwoei en lacht ons toe. Zijn chauffeur reed bijna over mijn tenen. Mensen omme heen pinkten een traantje weg. Ik heb persoonlijk niks met hem, net zo minals ik met het instituut zoals dat nu functionert wat heb. Maar toch, als de Paus over de punten van je schoenen rijdt....het gebeurt niet elke dag. Niemand geloof dat,maar als ik thuis ben zal ik de foto's laten zien. En nu een caffè in de boekhandel/bar/intertetcafè om de hoek van de Trevifontein, waar Anita Ekberg ooit in sprong in opdacht van Fellini voor La Dolce Vita. Van Ekerg vandaag geen spoor. Wel duizenden toeristen, gewapend met camera, poserend voor Bernini's protserige kunstwerk.

reageer