Stilleven

Kernwapen

Ja, je moet even goed kijken. De afgelopen dagen was ik veel in de bunker onder het Provinciehuis. Een grote oefening met veel militairen, politie, ambtenaren. Grote waterproblemen. Overstromingen. Evacuaties. Rampenzender.
De bunker bestaat uit een flink aantal zaaltjes, met gangetjes. GSM-tjes doen het niet daar. Altijd handig bij een echte ramp.
Ik mocht kijken en een beetje meedoen. Tijdens een rondwandeling kwam ik in een piepklein hokje met een wonderlijke telefooncentrale. Die laat ik nog weleens zien. En met een kastje uit vroeger tijden: Kernwapen, Strijdgas staat boven de vakjes. In die vakjes konden formuliertjes gelegd worden. Wat voor formuliertjes? Waarop stond dat er een kernbom gevallen was en waar, of zoiets. Een oude perforator staat er boven, wellicht om bij meerdere gevallen van "Kernwapens" meerdere formulieren van gaatjes te voorzien en samen te voegen zodat het allemaal wel een beetje bij elkaar blijft.

Eén reactie

René (URL) - 20-01-’08 22:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.