Poeh!

Ver van huis

Poeh! Bij de lijstjes van "beste boeken van 2007" kwam ergens "Ver van huis" tegen. Geschreven dor Ishmael Beah. Herinneringen van een kindsoldaat. Ik heb het gekocht en gelezen. Poeh! Er zijn van die dingen die je weet en die je toch ook weer niet weet en vooral ook niet wil geloven. Op de flap: "Oorlog wordt tegenwoordig gevoerd door kinderen die, opgefokt door drugs, met speciaal voor de kinderhand gefabriceerde AK-47's lopen te zwaaien. Wereldwijd zijn meer dan vijftig gewapende conflicten aan de gang, waarbij naar schatting zo'n driehonderdduizend kindsoldaten betrokken zijn."
Ja, je leest het goed. Er zijn dus zieke geesten in de wapenindustrie die het verzinnen om speciaal wapens te maken die door kinderhanden bediend kunnen worden. Om te doden dus. Ishmael is zestien als hij uit de zooi komt. Daarvoor werd hij van vluchtend kind een agressieve kindsoldaat die net zo makkelijk mensen dood schoot als dat hij water kon drinken. Verbijsterend.

Eén reactie

LeagmaStatNab (E-mail ) (URL) - 13-01-’08 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.