Daar was ze dan

Ik ben een fan van Maxima. En, om iedereen maar voor te zijn, dat is niet alleen maar hormoongestuurd. Ik ben een fan van haar omdat ik weet hoe het is als je vanuit het buitenland komt om je bij je geliefde te voegen en hoe het dan is om je het leven hier eigen te maken. In ons huis-tuin-en-keuken kringetje hebben we dat van nabij meegemaakt. En dat was niet altijd even gemakkelijk. Hoe moet het dan zijn in het Huis-Tuin-En-Keuken-kringetje van de Oranje Nassaus?
Afgelopen weken waren we op een feest waar Maxima ook was. In mijn hoofd zat dat ik naast haar wilde zitten om eindelijk eens bij te praten. Maar oud-minister Hans van de Broek was mij voor, net als de directeur van de Wereldomroep. Zij boven in de loge, wij bij het gewone volk in de zaal van het meer dan prachtige Concertgebouw in hartje Amsterdam.
Na afloop, tijdens een relaxte borrel, kwamen plotseling mannetjes-met-oortjes langs, of we even wilden opschuiven, terwijl er plek zat was in de lange gangen rondom de zaal. En daar was ze dan, stralend in een pracht jurk, met een bulk aan hotemetoten om zich heen, die haar naar de uitgang begeleidden. In het groepje waar we stonden hadden we -toen ze nog even naar ons omkeek- allemaal het gevoel dat HKH het liefst nog ff gebleven was, gewoon even rondlopen. Hier en daar kletsen, kennismaken en zo. Maar dàt kan dus niet. Als HKH zit je in een stalen protocol. Of ze zich dàt destijds allemaal gerealiseerd heeft???

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.