Verschil moet er zijn

Koud terug uit NYC was ik gisteren in de Nederlandse stad met de meeste wolkenkrabbers. Zoveel hebben ze er, dat ze binnenkort een wolkenkrabbersdag gaan houden. Rotterdam dus. Was te gast bij de politie aldaar die hun meldkamer in het World Port Centre hebben, op de Kop van Zuid, leunend tegen Hotel New York. Het is wat met die vooruitgang. Vroeger kwamen de mensen met de boot de Rotterdamse haven binnen en de eerste blikvanger was het trotse gebouw waarin nu Hotel New York zit. Een mooi, stevig, massief gebouw. Met de moderne torens van nu er omheen is het een klein bescheiden gebouw geworden, maar wel erg mooi, die contrasten.
Wolkenkrabbers dus. We hadden het er in New York over: "Als ik wolk was in Nederland, zou ik toch wel een beetje moeten lachen, want ze zijn wel mooi de hoge gebouwen in Rotterdam en op andere plekken in Nederland, maar het is niks bij de gebouwen in The Big Apple waar we op de top van "The Top of the Rock" waren, ruim tweehonderd meter hoog. En dan te bedenken dat de WTC-torens nog veel en veel hoger waren. En een uitzicht! Maar dat had ik gisteren in Rotterdam ook, een prachtblik over de stad, met in de verte Den Haag en de zee. Mijn telefoon/fotocamera levert het bewijs, gemaakt van de 23ste verdieping:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.