Bon

Ik weet het nu zeker. Bij de grenzen van de Gemeente Eindhoven staan apparaten die een signaal opvangen als ik de stadsgrenzen passeer. Dat signaal komt uit in de kantine van de parkeerwachters van de Lichtstad, mijn geboortestad (jawel!). Het schijnt een soort fluitsignaal te zijn, gevolgd door een ingeblikte stem: Attentie, attentie, target is in town (in Eindhoven doen ze alles in het Engels, zie: Eindhoven, leading in technology). Alle parkeerwachters onderbreken bij dat signaal hun pauze en/of maaltijd. Ze zetten allemaal hun petten op, trekken hun riem recht en kijken of de sporen van hun laarzen goed zitten. Dan gaan ze de straat op. En verdomd, na een half uur schrikt heel Eindhoven wakker (Eindhoven schrikt altijd wakker, omdat het er rustig en saai is, altijd): "Hebbes!! hebbes!" De parkeerwachter in kwestie fixeert zich op mijn leasebank, krijgt wat speeksel in een mondhoek, begint wat te slikken en te sidderen. Hij of zij pakt een pen en een blokje en begint te schrijven. Het noteren van het kenteken bewaart hij/zij bijna voor het laatst, wat dat brengt hem/haar bijna tot een orgastisch genoegen. Bijna, want de èchte orgastische ontploffing komt bij het invullen van het bedrag. Aaaaahhhhhhh!!! 130 euri gisteravond. HONDERDERTIG EURI en vorige week VIJFTIG EURI ! Daar kom je mooi klaar mee als parkeerwachter (m/v).

Honderddertig plus vijftig, dat is 396 oude vaderlandse guldens! Daar kun je van op en naar Rome vliegen of Napels en dan hou je nog geld over voor een drankje en een hapje. Ok, gisteren stond ik in een parkeerhaven bestaande uit drie parkeerplaatsen voor gehandicapten. Maar die andere twee waren gewoon vrij, dus een eventuele gehandicapte die het Stratumseind had willen bezoeken, had er zijn aangepaste auto nog gemakkelijk kwijt gekund. En de vorige keer was bij PSV-Feijenoord, ik stond een stukje op een stoep. Mag niet, klopt. Mea culpa, maar ze kunnen toch ook weleens iemand anders pakken? Of zou de kick dan kleiner zijn?

Eén reactie

BBW (E-mail ) - 10-10-’06 09:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.