Brief aan Marco

Geachte heer van Basten, beste Marco,

Na ampel beraad heb ik besloten dat ik mij zelf niet meer beschikbaar stel voor het Nederlands elftal. Ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen, temeer omdat ik weet dat ik nu waarschijnlijk nooit meer het Vaderlandse Oranje zal verdedigen. Maar ik kan niet anders.

U bent er oorzaak van dat mijn collega's Van Bommel en Van Nistelrooij zich hebben teruggetrokken. Zij hebben voor zichzelf gekozen in plaats van Oranje-roem en wat exta inkomen. Dat siert hen. Eindelijk voetballers die laten zien dat ze een ruggegraat hebben en zich niet laten piepelen. Grote klasse! En ik verklaar me solidair met hen. Ik realiseer me heel goed dat u nu een nog groter probleem hebt en met u het Nederlands elftal. Ik heb alleen in de indruk dat u en uw KNVB-bonsbazen het allemaal nog niet zo goed begrijpen. Maar dat komt wel. Sommige dingen hebben tijd nodig. Ik heb mijn besluit ook niet zomaar op een achternamiddag genomen.

Ik wens u desondanks succes op het komende EK ofschoon ik eigenlijk verwacht dat u daar niet bij zult zijn als bondscoach. Als dat het geval is, meld ik mij direct weer in Zeist, samen met Van Bommel en Van Nistelrooij. 

 Vriendelijk gegroet!

LD

twee reacties

Amber - 03-10-’06 22:30
Harrie (URL) - 05-10-’06 21:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.