28 november 2003

Achter mijn ogen lopen kleine mannetjes met hamers, die als maar tegen mijn ogen slaan. De hele nacht heb ik politie- en brandweersirenes gehoord. Het voetballen van ons buurjongetje tegen de muur, klonk als een serie aardverschuivingen. Spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat er spieren waren....griep. Nog een zware griepnacht achter de rug. Het gaat nu een beetje beter. De bank belde dat het geld dat ik anderhalve maand geleden had overgemaakt naar een verkeerd nummer in Italië, eindelijk terug is. En het andere goede nieuws: Het wapen voor de kinderen van Maxi en Alexander is klaar. Gelukkig maar. Ik stel me dat voor: de familie aan het open haard vuur. "We moeten ook nog een wapen. "Een wapen?" zegt Maxi, die dacht dat ze daar in dit land niets meer mee te maken zou krijgen.
Volwassen mensen die daar over praten. Die andere volwassen mensen de opdracht geven om daar over na te denken en om daar geld en tijd in te stoppen. NRC bracht het in vier kolommen in full colour op de voorpagina. Zou dat cynisch bedoeld zijn of zou de kwaliteitskrant het echt belangrijk vinden?
Ik stoor me steeds meer aan dat Koninklijk gedoe. Sorry: Koninklijk Gedoe. Gedoe moet met een hoofdletter als het Koninklijk is. Een wapen, 4 x 101 kanonschoten (wat dat kost: kannonnen moeten er naar toe, er wordt munitie verbruikt, ze hebben al geoefend). Zou de firma Oranje-Zorreguieta in deze tijd van koopkracht vermindering voor de minima, voedsel-paketten voor gewone burgers, toenemende armoede, niet eens een bij de tijds signaal kunnen afgeven: "We doen het wat minder...." In plaats van "Twee leeuwen van goud, getongd en genageld van keel. Alles geplaatst op een mantel van purper......" Ach, hou maar op. Getongd ? Getongd?! Zouden Maxi en Alex al ooit echt hebben......ieieieieieieieieieieiek.

PS: Odessa Star is uitgelezen. Een must? Nou nee. Leuk? Ja, best wel. Een vondst vond ik de quizmaster die een een kandidaat met knipogen en gelaatsuitdrukkingen naar de hoofdprijs van 10 miljoen probeert te leiden. Het is een conctie: de kandidaat krijt een miljoen, de quizmaster een paar miljoen en een maffia-baasje -die iedereen aan het lijntje heeft- de meeste miljoenen. Zou me niks verbazen als dat in het echt ook gebeurt....

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.