Trots op Tilburg?

Trots op Tilburg? Hm, vaak wel, soms ook heel erg niet.

Jan, zeker nu! Welke Jan? Melis? Hamming? Of een van mijn buurmannen die Jan heten? Doen die mee dan? Loes misschien van de Tilburgse Volks Partij? Of Veerle die heur haar in de kleur van de SP-tomaat draagt. Marjo misschien, die zin heeft in een nieuwe toekomst.

Hans? Oh nee, dat kan niet meer. Die heeft, nadat hij Ruud eindelijk heeft laten struikelen, ook zelf zijn biezen gepakt. Jammer, zulke mensen moeten ook een keer de kans krijgen, dan wordt duidelijk wat ze kunnen en wat ze niet kunnen. Opluchting wel, want hij wilde –geloof ik- het draaiend huis meteen slopen. Dat blijft dus behouden? Of de VVD, die –blijkt op de affiches- wel tot twee kunnen tellen. Voorwaar! Minder regels, o.k., maar twee zijn er wel heel weinig vrienden! Hier en daar wat regels maakt het leven wel draaglijk.

Natuurlijk gaat de chef van Donlog stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Want wie geen gebruik maakt van zijn of haar stemrecht moet later ook niet zeuren, heeft geen recht van spreken en weet niet wat hij laat schieten. De Donlog-chef was regelmatig in landen waar ze niet wisten wat een stembus was. De mensen daar begrepen me niet als ik zei dat er bij ons ook veel mensen thuis blijven. Gaan dus!

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Tahoma; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-hansi-font-family:Tahoma; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.0pt 842.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Donlog wil een partij die zuinig is op de stad. Die zuinig is op groen en daar waar het kan de stad nog groener maakt. Een partij die zorgt voor een veilige stad, zodat iedereen zeven etmalen in de week altijd rustig fluitend via de St Josephstraat naar de Armhoef kan fietsen. Een partij die onderhand ‘ns zorgt dat er iets moois met de Sacramentskerk gebeurt. Een partij die ervoor zorgt dat hondenbaasjes op de bon geslingerd worden (en na drie maal de gevangenis in gaan) als ze hun hond op de stoep laten poepen. Een partij die goed voor Moerenburg zorgt en rare ideeën als modderpaadjes snel vergeet. Een partij die ervoor zorgt dat ook in de Armhoef gestrooid wordt als het glad is. Een partij die nieuwkomers met open armen ontvangt en helpt bij hun verdere ontwikkeling. Een partij die nu echt eens een eind maakt aan doorgaand sluipverkeer dat niets te zoeken heeft in de Armhoef. En een partij die zorgt dat datgene waar Tilburgs trots op kan zijn, ook blijft: het culturele klimaat. Het wordt nog even snuffelen in alle verkiezingsprogramma’s.   

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.