Spiegel op Kalebaskreek

 

Vooruit, vast één foto.  Er volgt meer. In de tijd van Peerke Donders woonden er Indianen in Kalebaskreek aan de Coppename-rivier. Hij kwam daar aan land en probeerde met hen in contact te komen. Zo'n honderdvijftig jaar later wonen er nog steeds "inheemsen". Kalebaskreek een langgerekt pad in het groen met aan weerszijden huisjes, een kerkje en een school. Inwoneraantal: 105. Een dik uur varen van Boskamp, waar de weg naar Paramaribo begint. Met een dorpshoofd die ervoor zorgt dat alles schoon is en goed loopt. Met aan de ene kant de rivier en aan de andere kant de jungle. Je kunt er alleen maar per boot komen. Ontroerend mooi, ontroerend rustig. Twee kleine Kalebaskrekenaren ontdekten onze spiegels die we gebruikten bij de opnmamen.
Een half uur waren de twee mannen bezig: gekke bekken trekken, rare bewegingen en snel aan de achterkant kijken of ze daar hun tweelingbroertjes zagen.....we hadden de spiegels nog nodig anders hadden we ze daar gelaten.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.