Primeurtje: Social Sofa goes international

Vooruit, een primeurtje op Donlog. Binnenkort gaat de eerste Social Sofa de grens over. Naar Italië, jawel. Trouwe lezers hebben het meegekregen: een paar weken geleden was ik met een bijzondere groep mensen in Spanje om betonnen sofa's mozaïektechnisch op te pimpen. Onze sofa kreeg de titel "De Jurk" (ofwel: "Bolletjesjurk op een koude keukenvloer") mee. Het ontwerp is van Saskia van Haeren, die in haar beeldend werk vrolijk fladderende en opwaaiende stippeltjesjurken verwerkt. "De Jurk" is van Spanje naar Schepens Beton in Eersel gebracht. Daar werd-ie maanden geleden geboren en daar wordt-ie nu afgewerkt. Schepens is de betonfabriek waar elke dag een sofa gemaakt (=gegoten) wordt. Trots op het kunstwerk -want dat is het!- heb ik besloten om hem aan te schaffen voor het huis in Italië dat we met een aantal mensen hebben. Het transport is bijna geregeld, we moeten alleen in Zuid-Italië nog een carrello elevatore (=vorkheftruck) regelen die het gevaarte van zo'n 1600 kilo straks uit de vrachtwagen haalt en op zijn plek zet.
En als het dan zover is, dan is het zover: dan is de eerste Social Sofa de grens over. Social Sofa goes international. Dat er nog maar veel mogen volgen.

Social Sofas in de fabriek in Eersel

Eén reactie

jan (URL) - 27-08-’07 18:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.