Spruitjescoalitie

Zo. Gepiept. Balkenende, Bos en Rouvoet zijn eruit. De BBR-coalitie komt eraan. Of is het de JPWA-coalitie? Wat wordt het de komende vier jaar? Terug in de tijd en veel achterkamertjesgedoe, zoals Hans Wansink in de Volkskrant schrijft? Of veel spruitjeslucht..zoals hier en daar geopperd wordt. Voordeel van de twijfel maar. What else? Volgens Bos kunnen spruitjes ook heel bijzonder zijn, bijvoorbeeld als je ze wokt. Bos doet het niet gauw goed bij mij: hij wordt minister onder JP, terwijl hij gezworen had dat niet te doen en nou wl ie me ook nog aan het wokken zetten. Ik haat wokken ! Ik rij kilometers om 's lands Wokpaleizen heen. Sorry Wouter.
Maar goed, JP gaat nu een ploeg bij elkaar sprokkelen, ik begrijp dat zo ongeveer iedereen bij de PvdA beschikbaar is vor een ministerspost. Kijk, dat is spirit! Ik belde vanmorgen een paar PvdA-ers -van de onbekendere soort- die ik ken, om zomaar even bij te praten. Maar allemaal zeiden ze gejaagd en gespannen: "Nu niet Lout, snel ophangen want ik verwacht een belangrijk telefoontje van....eh....".
Bij mijn nieuwe vrienden van de Christen Unie heerst die spanning niet, die weten allang welke twee het aardse leven zullen verruilen voor het pluche. Bovendien bepaalt God toch hoe het loopt bij hen.
En de Christen Democratische rakkers? Ach, JP heeft de tijd. Een paar zijn al weggelopen, een paar moeten beloond worden voor hun rattengedrag tijdens de campagnes (Nee, Maxime, ik noem geen namen). Volgens mij heeft JP zijn lijstje allang klaar en gaat ie dit weekeinde een beetje strandwandelen met Bianca en hun dochtertje.

twee reacties

Tim (URL) - 12-02-’07 13:59
jan (URL) - 15-02-’07 15:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.