Journalisten

Een van mijn vaste stekken op het wereldwijdeweb is villamedia van de NVJ, met het laatste nieuws over het vak. Soms lees je daar bemoedigende berichten, zoals vanmorgen. Maar het is ook weer een bericht waar je alle kanten mee op kunt.

80 Procent van journalisten straks onnodig

Slechts 20 procent van het aantal journalisten blijft over. Dat is volgens Paul Molenaar, uitgever van Ilse media, de toekomst van de journalistiek. "Er zijn nu te veel doublures in nieuwspublicaties en te weinig hoor en wederhoor," zo zei hij tijdens het NVJ-debat over Web 2.0. Peter Kentie, van PSV.tv beaamt dat. "Webloggers duiden het nieuws." Toch worden er ook kanttekeningen geplaatst. Volgens een gedeelte van het aanwezige publiek gaat de journalist juist een goede toekomst tegemoet. Mensen zouden door de bomen het bos niet meer zien en willen betalen voor kwaliteit. Wel is de algemene tendens dat journalisten zich meer moeten verdiepen in de verschillende communicatievormen.

Eén reactie

Alice (URL) - 09-09-’06 19:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.