Testosteron

Soms is het aanbod te groot. Het aanbod in aanleidingen voor een blog. Las vanmorgen dat zebravisjes ongeveer dezelfde soort hersens hebben als mensen. Ik zo dadelijk met een ander gevoel tussen de mensen. Las ook dat katten vanwege een of andere parasiet het karakter van hun baasjes en bazinnetjes kunnen beïnvloeden. Ik ga zo dadelijk met weer een andere blik tussen de mensen.
En ik las in de Brigitte, zeg maar de Duitse tegenhanger van de Libelle- eindelijk iets begrijpelijks over testosteron. Brigitte beantwoordt elke week een prangende vraag van een BD-er (Bekende Duitser). Deze week vraagt acteur en filmmaker hoe het nou eigenlijk allemaal zit rond testosteron bij "ons mannen". Nou, lees maar even mee, altijd nuttige wetenschap:
Het "männliche Königshormon" wordt continu aangemaakt en in de bloedsomloop gebracht. En vervolgens zorgt het goedje voor alles in en aan het lichaam dat mannen onderscheidt van vrouwen, maar ook voor de spierontwikkeling (Landis?), zin in seks en een donkerbruine stem. De productie is tussen acht en elf uur 's morgens hoger, maar ook daar merk niemand iets van. Kortom het gaat allemaal automatisch. Maar, er kan ook iets gebeuren waardoor de produktie omhoog schiet, bijvoorbeeld als je de Lotto wint of een beslissend doelpunt bij een spannende voetbalwedstrijd ziet. Dus, zegt Brigitte, àls je nou -om wat voor reden dan ook- de testosteron productie omhoog wil brengen, moet je een Oscar winnen, Federer verslaan in een tenniswedstrijd, je laten adopteren door Angelina Jolie en de Mount Everest bedwingen en dat dan wel allemaal op één ochtend, tussen acht en elf 's morgens... Wat een gedoe...

Eén reactie

elly (E-mail ) - 14-08-’06 17:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.