Boek

Tommy Wieringa (die van Joe Speedboat) deed het slim, zo wil de overlevering. Hij zou honderden mensen een mailtje hebben gestuurd met de vraag of ze in de boekhandel naar zijn boek wilden vragen. Boekhandelaren zijn middenstanders en voldeden aan de wens: ze bestelden het boek. Zo kwam het in de winkels te liggen en....inderdaad. Je weet nooit of het anders ook gelukt zou zijn. Richard Osinga doet het anders: webloggers kunnen een stuk van zijn nieuwe -nog niet verschenen- boek "Wembley" op hun site krijgen. Zo krijg je een ketting....Goed idee Osinga...ik doe mee:

wembley
Dit is fragment nummer 188 van het boek "Wembley" van Richard Osinga.


'Leolo...'
Hij trekt zijn wenkbrauwen op en kijkt me indringend aan. Hij wil dat ik zwijg. Hij wil niet dat ik vragen stel, dat ik hem tegenspreek, maar ik doe het toch. Ik zie geen uitweg meer. Ik wil hem niet ongehoorzaam zijn, maar ik moet vragen naar het waarom.
'Waarom ben ik niet illegaal?'
'Zou je liever illegaal zijn? Wil je illegaal zijn? Dat kan Leolo ook voor je regelen.'
'Nee.'
'Nou dan. Doe niet zo moeilijk, Wembley. Vertrouw Leolo. Ik regel het voor je. Ik zorg voor je. Heb ik gedaan vanaf de dag dat je in Amsterdam aankwam. Toch?'
'Ik wil weten waarom jij voor mij dat huwelijk geregeld hebt. Cantona is illegaal. Waarom ik niet?'
Leolo kijkt me strak aan. Hij steekt een sigaret op, neemt een trek, glimlacht. Zijn gouden tand glinstert, een sliertje speeksel verbindt het goud met zijn onderlip.

Naar het begin - Doe mee - Lees verder >>

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.