Nieuws van de Dag

Ben ik blij dat ik een zoon van een fietsenmaker ben. Las net in de krant dat kinderen van schilders vijf tot zes maal meer kans hebben op afwijkingen omdat hun vaders allerlei giftige dingen inademen. Fietsenmakers ademen alleen maar de lucht van kapotte banden in en daar zit nauwelijks meer lucht in. Of ik nu, omdat ik een zoon van een fietsenmaker ben, geen afwijkingen heb? Ach het antwoord op die vraag laat ik graag over aan de mensen om mij heen en ik sta open (cursussen gevolgd!) voor het antwoord. Het andere goede nieuws van vandaag: er ligt één miljoen euri klaar voor de campagne voor het referendum over het antwoord op de vraag: wil je wel of geen Europese grondwet? Vier euroton voor de voorstanders, vier euroton voor de tegenstanders en twee euroton voor de neutralici. Verder staat de datum en de formulering voor de vraag nu vast. Gelukkig maar, is dat tenminste geregeld! Mocht je overwegen om te gaan referendummen: de paladijnen van Balkenende hebben al gezegd dat ze zich geen zak aantrekken van de uitslag. Ik wil niet eens meer weten wat er in die grondwet staat.

En verder? Verder wordt Hans Wiegel de nieuwe Vader des Vaderlands, gaat Grolsch weer terug naar de roots en is het salaris van Gerard Kleisterlee (Philips) bevroren op 1.02 miljoen euri. Ik zie hem al thuiskomen: "Schat, ik heb slecht nieuws. Mijn salaris is bevroren....nee, ik kon daar niks aan doen....." Maar hij had nog een beetje goed nieuws voor het thuisfront. Als-ie goed zijn best doet en dat levert het bedrijf ook wat op, krijgt-ie een bonus. En die is van zestig verhoogd naar tachtig procent. Dus, dat maakt....tachtig procent van 1,02 miljoen is..... Als ik mevrouw Kleisterlee was, ging ik van hem af, want dit schiet niet op.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.