Ikea in Napoli

Ooit aangekomen op het Centraal Station van Peking? Ik wel. Is niks bij Ikea in Napels. Ondanks traumatische gevoelens (ik word gèk bij Ikea!!), omdat we dingen moesten kopen en ruilen voor de keuken van onze bovenverdieping. Zijnde één ruimte: woonkamer, slaapkamer, keuken, boven òp het huis, alleen voor de eigenaren. De mooie verdiepingen zijn voor de verhuur, opdat wij onze hypotheken kunnen betalen (allemaal geleend geld !!!!). We zien wel elke avond de mooiste zonsondergangen!

Ikea dus. Sinds begin juni ook in Napoli. We zagen ergens een slogan: Napels hoort er nu ook bij, eindelijk cultuur, want Ikea is er….tja. Het was een pokkeherrie. Alsof heel Napels eerder van vakantie was teruggekomen om nog even Scandinavisch te shoppen. Alsof het Mekka in Zweden ligt. Sommige complete showinrichtingen waren met rood-wit lint afgesloten, omdat de klanten dachten dat ze de spullen daar gewoon konden meenemen. Zo werkt dat niet bij Ikea. Zelfs de messen in de messenblokken waren vastgekleefd…hoe zo vooroordelen ? Ze kochten zich –zoals de Duitsers zo mooi zeggen: dumm und duselich. En na afloop van het inkopen, jawel: een hotdog en/of een hamburger. Vooral èn, inplaats van òf. Daarom lopen er zoveel ongelofelijk dikke vette mensen rond hier. Vooral kinderen. Italianen zijn gewone mensen.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.