Rondvraag

'Iemand nog iets voor de rondvraag?' zegt JPB aan eind van de wekelijkse kabinetsvergadering. De notulen zeggen niet wie -want zorgvuldig met typex weggewit- maar iemand mompelt: 'Eh....onze salarissen...'. Alle anderen kijken hun collega dankbaar aan, want het is altijd fijn als iemand anders de kastanjes uit het vuur haalt.

'Ja?' zegt JPB, 'Wat is daarmee?' De weggetypexte minister: 'Mag het wat meer zijn?' Want ook hij heeft meer maand dan salaris. En hij baalt ervan dat-ie zich altijd na de twintigste van de maand moet laten inviteren door zijn topambtenaren die meer hebben dan hij. 'En als we nou eens een daad stellen en de salarissen van die top-ambtenaren verlagen?' vraagt onderkoning Z. Ze vallen over hem heen: 'We moeten wel met die mensen verder en als we die ook nog tegen ons hebben....''

Okee, okee, okee. Had je ook een idee over de hoogte van de verhoging?' zegt Z. 'De helft erbij....!!' zegt de Held van de Dag voor die kabinetsvergadering. 'De helft van de helft,' biedt Z. opkijkend van zijn zakjapanner. 'Veertig procent,' zegt De Held die er nu in begint te komen. 'Dertig' zegt Z. 'Bingo', zegt JPB. 'Dertig. Afgesproken !!' en hij denkt: da's toch mooi 33.600 euri d'r bij voor mij.

'Ahum,' zegt een andere bewindsman van d'66:  'We doen toch nullijn dit jaar?' Het wordt stil. Het is altijd dezelfde die de pret drukt. 'Ok,' zegt JPB, 'ik polder wel naar een compromis....we spreken nu af dat we bij de volgende verkiezingen hoe dan ook weer samen 'n kabinet vormen, desnoods met de SP d'r bij, want die willen onderhand ook weleens een fatsoenlijk salaris en we vertellen de buitenwereld dat die verhoging pas voor het volgend kabinet is. En dat zijn we dan zelf !!! Ze rollen van hun stoel van het lachen. En het geld is er, want de rest van Nederland moet op de nullijn blijven zitten.

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om commentspam te voorkomen, moet je deze vraag even beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.